Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.01.2015.
06:30
cosmopolitan.rs A

Negujte kožu u skladu sa svojim godinama

Posete kozmetičaru i pravilna nega jasno definišu kožu koja izgleda sjajno, ali to nije uvek tako lako postići. Dermatolog Debora Dželman iz Njujorka otkrila je svoju studiju koja ukazuje na to koje zapravo proizvode treba da koristite za kožu u skladu sa svojim godinama.

doctorandcare.com
Nega lica jako je bitna: Koristite anti ejdž proizvode u skladu sa svojim godinama

Sa bezbrojnim opcijama, velika je dilema kako odabrati pravi proizvod koji vam odgovara i kako da ga koristite?

U dvadesetim

Krema za sunčanje i antioksidansi

Prevencija od oštećenje kože izazvana sunčevim zracima je veoma važna u dvadesetim. Sunce izaziva brže starenje kože, jer oštećuje elastin koji ona poseduje. Koristite obavezno kreme sa zaštitnim faktorom i antioksidantski serum koji će kožu osloboditi slobodnih radikala. Vitamin B3 je takođe obavezan ukoliko želite da spastite kožu od prevremenog starenja.

Salicilna kiselina

Proizvodi koji uključuju glikolnu ili salicilnu kiselinu otklanjaju sloj mrtve kože sa površine tako ostavljajući prostora za nove ćelije koje će učiniti kožu svežom i lepom. Ovo takođe pomaže i kada je reč o aknama. Koristite proizvode sa salicilnom kiselinom nakon jutarnjeg čišćenja lica.

U tridesetim

Retinol

Ovaj sastojak ne samo da je antioksidans, već tretira diskoloraciju kože, bore i akne jer poboljšava proizvodnju kolagena. Uključite ga u vašu noćnu rutinu čišćenja lica.

Pilinzi

Kada zakoračite u tridesete, nije dovoljno samo određenim kiselinama da otklanjate mrtve ćelije, potrebno vam je nešto konkretnije. Koristite neke od sonic cleansing aparata ili obične pilinge sa grubljim česticama.

Peptidi

Peptidi su odličan sastojak koji treba da dodate rutini čišćenja lica, pogotovu kada je reč o borama oko očiju, pošto oni pomažu proizvodnji kolagena, a dobri su i u prevenciji od nastajanja bora.

U četrdesetim

Faktor rasta

Molekuli postoje u svim ćelijama, a kada aktivne serume dodate nezi lica, oni regenerišu ćelije, pomažu u sentezi proteina i poboljšavaju proizvodnju kolagena. Drugim rečima kao peptidi na sterodidima.

Kofein

Kofein je više od jutarnjeg buđenja. Kreme i gelovi za predeo oko očiju koji sadrže kofein u sebi su veoma delotvorni, a i sjajna je ideja držati ih u frižideru da biste dodali i efekat hlađenja tokom nanošenja.

Blaga sredstva za čišćenje

Veoma je važno da ne skidate grubo prirodna ulja koja koža sadži, a koja postaju sve dragocenija kako starite. Ako previše čistite kožu, omogućavate slobodnim radikalima da je učine starijom, ali je i isušujete. Koristite sredstva koja sadrže glicerin i ceramide.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online