Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.07.2015.
06:30
savrsena.com A

Jeftino i korisno: Trikovi sa vazelinom

Da li ste znali da je vazelin zapravo osnova mnogim skupim kremama? Vazelin se u kozmetičkoj industriji koristi više i češće nego što možete da zamislite. Ova jeftina i jednostavna formula može se koristiti u najrazličitije svrhe, a dovoljno je nežan da odgovara svim tipovima kože, čak i onim najosetljivijim. Predstavljamo vam trikove sa vazelinom uz pomoć kojih ćete uštedeti i vreme i novac.

lookerweekly.com
Vazelin "bez granica": Može da se koristi za negu i tela i lica

Duge i guste trepavice

Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i negovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste naneli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promena je zagarantovana.

Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.

Potrošili ste svu šminku?

Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrošile omiljeni karmin ili senku. Mrvice šminke koje su vam ostale pomešajte s malo vazelina i nanestite na lice, niko neće primetiti razliku.

Meka i negovana stopala

Vazelin je odličan za negu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rešenje za vas. Savet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.

Da miris parfema traje duže

Pre nego što naprskate omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mesto koj ćete poprskati. Parfem neće tako brzo ispariti kao ranije.

Savršene obrve

Ukoliko imate “neukrotive” obrve, odnosno dlake koje se stalno pomeraju i čine vaše obrve čupavim, namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne.

Ispucale i suve usne

Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao labelo. Vaše usne će biti negovane, hidrirane i senzualne.

Za uklanjanje šminke

Ukoliko imate osetljivu kožu i reagujete na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rešenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako.

Nega posle depilacije

Koža vam je crvena i iritirana posle depilacije, namažite iritiran deo vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će veoma brzo nestati.

Ispucali krajevi kose

Ako vam je kosa spremna za šišanje a vi je puštate i ne želite da menjate dužinu, vazelin je rešenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.

Fleke od šminke

Slučajno ste uspeli da umažete odeću karminom. Nanestite malo vazelina na fleku i protrljajte, fleka će odmah nestati.

Bezbolno stavljanje minđuša

Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje minjđuša, namažite rupice s malo vazelina i bol će nestati.

Sprečite pojavu fleka od kreme za samopotamnjivanje

Pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje na suve delove tela kao što su laktovi, zglobovi i kolena nanesite malo vazelina.

Fleke od farbe za kosu

Ofarbale ste se, ali ste i obojile pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na uflekana mesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online