Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.10.2015.
04:30
menshealth.rs A

Smršajte i ako ste po ceo dan na poslu

Ako nemate vremena za teretanu, a nezgodno vam je da drastično promenite način ishrane, otkrijte nekoliko korisnih načina da izgubite višak kilograma.

acefitness.org
Na poslu, u društvu, sve je slatko i samokontrola je najslabija

HLEB 

Izbacite hleb ako želite da smršate. Čak i ograničavanje unosa hleba može pomoći. Verujte da vam neće vam mnogo nedostajati, a posebno kada za vrlo kratko vreme primetite rezultate. Ovo je jedan od najvažnijih koraka, jer će se kilogrami topiti mnogo brže.

PREJEDANJE 

Kod svih ljudi koji žele da smršaju glavni problemi su suzdržavanje, kontrola i čvrsta odluka. Morate prestati sa prejedanjem! Ma koliko vam bilo slatko, divno, ukusno, ma šta vas teralo da jedete još, morate stati, morate znati da presečete.

Pazite zaista šta jedete - razmislite o kontroli. Jedite sporije, umerenije, uživajte lagano u hrani i osećaćete se sitije nego kada brzo u sebe “ubacite” brdo hrane. Prevarite sami sebe tako što ćete stavljati obroke u manje tanjire. Tako ćete biti primorani da jedete manje (naravno, pod uslovom da imate dovoljno samokontrole da ne dosipate još). 

DRŽITE SE VODE 

Voda je vaš najbolji prijatelj! Zaboravite na gazirana pića, ali i na sokove pune šećera. Kada ste žedni pijte čistu vodu ili vodu sa malo limuna, a ako želite neki drugačiji napitak, neka to bude sveže ceđeni sok, bez zaslađivača. Imajte na umu da su gazirana pića i “šećerni” sokovi glavni krvci za svo ono ružno salo, koje se nagomilava. 

MOTIVACIJA 

Pronađite pravu motivaciju, koja nije vezana samo za to da želite da izgledate bolje. Neka ovo bude test izdržljivosti vašeg karaktera, usvajanja novih stavova, a kada prihvatite zdrave navike, vrlo brzo ćete primetiti da se osećate zdravije, bolje, poletnije, srećnije. 

GRICKALICE 

Pored gaziranih pića nezdrave grickalice su vaš glavni neprijatelj. Samo izbacivanjem hleba, gaziranih pića i grickalica napravićete čuda i zapazićete velike rezultate. Nema više ubacivanja smeća u organizam. 

ZDRAV RUČAK 

Nema izgladnjavanja, ali ni pretrpavanja mesom, testeninom i slatkišima. Radije napravite veliku zdelu salate sa sirom, spakujte je u posudicu, ponesite viljuščicu i to grickajte celog radnog dana. Mnogo svežeg povrća će za samo par dana pročistiti vaš organizam. 

Potrudite se da slobodne dane iskoristite da napravite neki zdravi ručak, jedite više ribe, manje prženog, pečenog, testa, sendviča… Pripremite brze salate, projice, pijte zeleni čaj, nabavite zdrave grickalice. Posle ručka, umesto odmora uz televiziju, prošetajte bar 15 minuta. Verujte da ćete na taj način bolje odmoriti nego pored kutije pune reklama. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online