Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.10.2015.
04:30
b92.net A

Dugokose devojke greše kada ovo rade

Duga kosa je lepa, ali i komplikovana za negovanje. Ovo su greške koje čini većina žena sa dugom kosom, uništavajući je malo po malo svakog dana.

Reuters/C. A.
Kosa pod kragnom kaputa - ne, nikako

Raščešljavanje kose kada je vlažna - Duga kosa se neizbežno i skoro uvek zamrsi koliko god da je neguješ? Možda je problem u šamponu ili regeneratoru, ali je verovatno još veći problem to što se kosa češlja pošto se prosuši, kada ju je skoro nemoguće ispraviti.

Savet mnogih frizera je da posle dva šamponiranja, koristite dosta regeneratora i da u tom trenutku češljem sa širokim zupcima razmrsite kosu a zatim je isperete osušite, onda će se znatno lakše i lepše raščešljati bez kidanja i mučenja.

Korišćenje šampona za suvo pranje na kosi opranoj pre dva dana - U svetu lepote vodi se velika debata: Da li koristiti suvi šampon ili sprej za kosu? Već dobro poznata situacija je da se kosa izmasti posle dva dana, a sticajem okolnosti ne stižemo da je operemo pa tada posežemo za sprejevima ili talkovima čiji puder čini da kosa izgleda svežije, ali samo na neko vreme. Sprej za kosu uglavnom bude suv, a u isto vreme lepljiv, pa time i uništava kosu ako se ne koristi pravilno. Dobra alternativa bi bio suvi šampon. Nanosi se na koren kose i masiranjem se raspoređuje svuda gde se kosa najviše masti. Ovaj šampon nije samo za kosu koju želimo da osvežimo, već se može i nanositi na tek opranu i osušenu kosu, za isticanje sjaja, volumena i za bolju teksturu dlake.

Zatezanje kose u konjski rep - Znamo da vam za treninge najviše odgovara brzo skupljanje kose u konjski rep, ali punđa je bolji izbor ukoliko imate dugu kosu. Takođe, tokom treniranja ili rekreacije ne bi trebalo da koristite kapu, šešir ili kačket jer će se taj očas nakupljen znoj, ubrzo da se proširi po celoj kosi. Pravilnu punđu za treninge ćete napraviti tako što skupite kosu kao za konjski rep i bez previše zatezanja, savijete u krug i prikačite.

Preporučuje se upotreba ukosnica jer one najmanje oštećuju pramenove prilikom skidanja. Možete praviti i francusku kiku, riblju kost ili bilo koji način skupljanja kose koji ne zateže i ne opterećuje teme glave.

Korišćenje laka za kosu pre nego što napravite lokne - Postoje dva tipa laka za kosu: sa fleksibilnom formulom i onaj koji kosu drži i ne dozvoljava joj da se pomera. Svaka devojka sa dugom kosom bi trebalo da ih ima u svojoj kozmetičkoj opremi, kako bi sprečila kosu od kidanja i istezanja. Lak za kosu se nanosi od korena ka krajevima kose sa razdaljine oko 10 cm. Ta količina će vam dati dodvoljno snage da kosa ostane u vašem željenom obliku.

Dakle, lak za kosu koristite na samom kraju kada završite sa frizurom i kada dobijete željeni izgled, on je tu za vas da se oblik koji vam se dopada što duže ne promeni.

Ostavljanje puštene kose pod kragnom zimske jakne - Mnoge devojke sa dugom kosom moraju da pretrpe razne teškoće koje im donosi zima, a to su ešarpe, kape, jakne, krzna… To su sve neprijatelji duge kose. Savetujemo da, pre stavljanja svih tih rekvizita ili pre oblačenja jakne, očešljate kosu mekom četkom, a zatim sa jedne strane ispletete kiku. Bitno je da vašu dugu kosu zaštitite i negujete i tokom zime, kako bi imala savršen izgled kada se vreme prolepša.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online