Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.11.2015.
05:30
modnivrisak.com A

Ricinusovo ulje - obnavlja i ubrzava rast kose

Ricinusovo ulje je već hiljadama godina poznato kao idealan saveznik kad je u pitanju nega kose. Ovaj prirodni preparat pravi se od semena, odnosno zrna biljke Ricinus communis, a karakteristično je po svojoj specifično žutoj boji. Danas se koristi i pri lečenju brojnih zdravstvenih tegoba poput: alergija, problema sa probavom, katarakte, povreda i posekotina, bolova u leđima i zglobovima, bradavica, strija...

lerablog.org
Obnavlja, jača i daje sjaj kosi

Ricinusovo ulje kao idealan lek za kosu


Ipak, najčešća upotreba ovog preparata tiče se uklanjanja problema sa kosom, njenom revitalizacijom i u krajnjem slučaju pospešivanju bržeg rasta. Brojne studije su pokazale da ovaj prirodni medikament daje svojevrstan efekat podmlađivanja kose. Na suvu i lomljivu ili masnu i tanku kosu, ricinusovo ulje svojim hranljivim materijama deluje tako da kosa raste primetno brže, dajući joj čvrstoću i elastičnost, kao i prirodni sjaj i volumen. 

Ricinusovo ulje kao lek za kosu mogu da koriste podjednako i žene i muškarci. Savetuje se da se nanosi na kožu glave, blago utrljava i masira kružnim pokretima prstiju. Preporučuje se da se preparat nanosi uveče pre nego što pođete na spavanje, a najbolje je da na glavu stavite kesu kako bi koža glave i kosa mogli da ga upiju. Ujutru je potrebno dobro isprati kosu sa mlakom vodom i očešljati je. Nakon toga primetićete da kosa momentalno dobija lep i prirodan sjaj, a oni sa dužom kosom primetiće da raščešljavanje kose više ne predstavlja noćnu moru.

Prednosti korišćenja ricinusovog ulja za kosu:

 

pixabay.com

1. Pomaže kod gubitka kose

Mnogi faktori dovode do gubitka kose, što u krajnjem slučaju uzrokuje slabljenje kose na određenim delovima glave. Sam gubitak kose najčešće potiče ili od genetskih predispozicija, ali i zbog narušenog zdravlja organizma, što se posebno manifestuje na samoj koži glave i kosi. Ricinusovo ulje je izuzetno delotvorno kad su u pitanju problemi sa kosom i kožom glave koji nisu uzrokovani genetskim faktorom. Ono deluje na kosu tako što je jača, dlaku čini debljom, sjajnijom, uklanja sve gljivice sa kože glave i hrani folikul dlake. 

2. Potamnjuje kosu

Ovaj preparat može da se koristi kako bi kosa bila tamnija i zadržala prirodnu tamnu nijansu. Efekat potamnjivanja posledica je delovanja hranljivih supstanci ricinusovog ulja, koje utiču na kosu tako da ona dobija dragocene materije koje je čine tamnijom i daju joj efekat prirodne vlažnosti.

3. Stimuliše i obnavlja folikul dlake

Zbog podmlađujućih svojstava ricinusovog ulja, može se koristiti kao idealan preparat za stimulaciju rasta kose. Naime, preporučuje se njegovo korišćenje za brži rast kose i njenu revitalizaciju ukoliko primetite da vam ona raste znatno sporije nego ranije. Ako se redovno koristi, ricinusovo ulje ubrzava rast kose i regeneriše folikul tako što povećava cirkulaciju krvi kroz kožu glave, što je presudno za normalan rast kose. Time se ujedno poboljšava protok dragocenih hranljivih materija do kože glave.

4. Daje sjaj kosi

youtube.com/C'erine Babyy

Pošto je u pitanju prirodni preparat koji deluje kao i zaštita za kosu, ricinusovo ulje se raspoređuje duž cele dlake od kože glave do kraja. Ovaj svojevrstan zaštitni premaz čuva kosu od spoljnih uticaja, kao što su prašina i prljavština. Samim tim, kosa reflektuje više svetlosti, glatka je na dodir, ali ne i masna. Da bi kosa bila sjajnija i mekša, dovoljno je koristiti ricinusovo ulje jednom nedeljno.

 

5. Sprečava perut i iritacije kože glave

Osobe koje imaju problema sa suvom kožom glave koja je često iritirana, znaju koliko ovo može biti frustrirajuće iskustvo. Poseban problem predstavlja i perut koja se najčešće javlja uz ove simptome. Preporučuje se da se ricinusovo ulje koristi kako bi se sprečila pojava peruti, pa i u krajnjem slučaju kako bi se ona uklonila, a koža glave oporavila i oslobodila iritacije. Najdelotvorniji efekat ricinus daje u kombinaciji sa pH neutralnim šamponima koji ne deluju agresivno na kožu glave, a u kombinaciji sa ovim uljem možete ga koristiti prilikom svakog pranja kose.

6. Pomaže protiv lomljivih i ispucalih krajeva

Ukoliko imate dugu kosu, sigurno ste primetili da krajevi kose postaju ispucali i skloni lomljenju. Ako ne želite da posećujete frizera i rešite ovaj problem, koristite ricinusovo ulje u kombinaciji sa uljem jojobe ili maslinovim uljem u srazmeri 1:1. Tako spremljen preparat nanesite na koren kose i blago masirajte i utrljavajte vrhovima prstiju, a zatim ga utrljajte u kosu do samih krajeva.

youtube.com/Glamrs.com

7. Protiv tanke i beživotne kose

Često tretiranje kose preparatima za bojenje, nepravilna ishrana,  kao i stres, glavni su razlozi zbog kojih koja prva ispašta i samim tim postaje tanka i beživotna. Da ne bi posegnuli za radikalnijim metodama, što najčešće uključuje primenu hemijskih preparata, preporučuje se korišćenje ricinusovog ulja. Nakon tretmana utrljavanjem u koren kose, ostavite preparat da deluje tokom noći, a ujutru ga isperite. Veoma brzo ćete biti prijatno iznenađeni efektima i reći ćete zbogom beživotnoj kosi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online