Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.12.2015.
04:30
magazin.hr A

Trikovi zbog kojih neće moći da "provale" koliko imate godina

Donosimo vam dermatologa, profesionalnih šminkera, stilista i fitnes stručnjaka koji će vam pomoći da u vrlo kratkom roku ostavite utisak kao da ste 10-ak godina mlađi.

professor-howdy.blogspot.com
Poslušajte stručnjake, a sve ostale pustite da nagađaju vaše godine

Stisnuti osmeh

Godinama ste jeli, pričali, smejali se, što je dovelo do trenja i trošenja prednjih zuba, te su oni vremenom postali kraći. Osim toga, oštećena je i zubna gleđkoja je vremenom potamnela, pa vaš osmeh nije ono što je bio.

Savet: Koristite šminku pravilno

- Nanesite olovku malo iznad ivica usana kako biste dobili efekt punijih usana. Koristite svetlije boje ruževa. Držite se dalje od vamp izgleda i ruževa boje šljive, vina ili smeđih tonova. Svetlije boje učiniće vaš osmeh mlađim - savetuje šminkerka Lora Geler.

Opuštene ušne školjke

Ukoliko ste nosili teške minđuše to svakako nije bilo dobro po vaše uši. Dovelo je do toga da su vam ušne školjke rastegljive i tanke. Čak i ako ste nosili lagane i diskretne minđuše, s godinama elastična vlakna u koži ušiju slabe.

Savet: Pravilno odaberite minđuše

- Prikladne su one minđuše koje vise sa sitnim kamenčićima - kaže Klinton Keli, modni stilista i zvezda stanice Lrning Čenl. Za veću pokrivenost uha preporučuje minđuše sa kopčom od laganih materijala poput školjki ili sedefa.

Gde su nestale bujne obrve i trepavice?

Pripišite to činjenici da se s godinama luči manje hormona što smanjuje rast dlaka kao i tome da ste dugo pokušavali dav se rešie dlačica. Krajnje je vreme da prestanite da ih čupate. "Idite kod stručnjaka koji će vam pravilno oblikovati obrve i naučiti vas da ih održavate", kaže Marija Verel, koja šminka poznatu TV novinarku Dajan Sajer.

pixabay.com
Trepavice i obrve daju poseban "pečat" Vašem oku, ali i celom licu

Savet 1: Dodajte obrvama malo boje

Upotrebite olovku u nijansi koja je malo svetlija od vaših obrva. Nemojte da povlačite stroge linije već više iscrtavajte laganim potezima. Nakon toga četkicom za obrve dodatno rasporedite boju.

Savet 2: Nabavite proizvode za negu trepavica 

Oni se nanose ispod maskare i služe za to da učine trepavice gušćim. Takođe, umesto maskare koja produžuje trepavice, nabavite onu koja povećava volumen. Prvi sloj maskare nanesite od korena trepavice lagano pomerajući četkicu levo desno prema vrhovima. Sačekajte 15 sekundi i nanesite drugi sloj.

Tanka koža na vratu

drlavine.com
Vrat - izdajica, odaje godine

Na vašem glatkom seksi vratu vremenom se pojavljuju vertikalne izbočine kada se mišići naprežu. To se događa jer koža gubi elastičnost i nestaje masno tkivo koje oblaže vrat.

Savet 1: Koristite ulje i puder

- Kad radim sa starijim glumicama, koristim puno hidratantne kreme - kaže Karen Kavahara, šminkerka koja je radila sa Anet Bening i Demi Mur. Za jako suvu kožu, preporučuje maslinovo ulje za čišćenje kože tokom noći i hidratantnu kremu koja će navlažiti kožu i zaštiti je od sunca. 

Savet 2: Sloj pudera

Stvorite iluziju sa tankim slojem pudera, koji sadrži reflektujuće čestice. On čini da koža izgleda manje napregnuta.

Savet 3: Pustite malo kosu

- Ne postoji pravilo koje kaže da morate da nosite kratku kosu samo zato što ste došli u određene godine - kaže Trikomi. Izaberite ovalni oblik frizure sa stepenasto šišanim pramenovima koji padaju preko vrata.

Grudi više ne stoje

Hormonalne promene i gubitak elastičnosti kože uzrok su da nekad bezobrazno uzdignute grudi počinju da vise i polako padaju. Dojenje, gubitak težine i oštećenja od sunca može da pogorša stvar.

youtube.com/staceybrennan
Dobar brus čini čuda

Savet 1: Zategnite bretele na brushalteru

Ovo sitno podešavanje uticaće na to kako izgledate, a biće vam i udobnije, tvrdi Dejna Šiler, predstavnica velikog lanca prodavnica donjeg veša. Koliko jako treba zategnuti? Stanite ispred ogledala, savijte laktove pod uglom od 90 stepeni, vaše bi grudi trebalo da budu na pola puta između ramena i laktova.

Savet 2: Odaberite svoj broj

Potražite pomoć stručnjaka i barem jednom u pet godina neka vam on kaže koji je brushalter najbolji za vas. Učinite to i češće ako vam težina varira.

Savet 3: Kupite brushalter koji podiže grudi

Onaj koji je postavljen i ima korpe na prirodan će način oblikovati vaše grudi.

Savet 4: Negujte dekolte

Zaštitite nežnu kožu grudi zaštitnim faktorom najmane 15, savetuje dermatolog Dajan Madefs iz Njujorka. Nanesite i kremu protiv starenja kože koja sadrži antioksidanse i vitamin C.

Suvi laktovi

Nekoliko je faktora koji su se urotili i od vaših mekanih laktova napravili krugove pune nabora. Kako im se elastičnost smanjuje tokom godina, koža postaje tvrđa i tamnija jer se na njima skupljaju slojevi mrtve, suve kože.

Savet 1: Napravite dobar piling

Stimulišite proizvodnju kolagena kako biste podmladili kožu, savetuje Dajan Madefs. Potražite losione koji sadrže glikolnu kiselinu, vitamin A ili alfa hidroksi kiseline.

Savet 2: Počnite da nosite tri-četvrt rukave

Oni dobro stoje svim tipovima tela. Potražite tanke prirodne materijale kako vam tokom letnih vrućina ne bi bilo pretoplo. Druga dobra opcija tokom leta su kimono rukavi.

Pukotine na stopalima

Godinama ste gurali stopala u uske cipele. Dodajte tome da s godinama gubite masne jastučiće pa nije ni čudo da su vam stopala koščata, kvrgava i ispucala.

Savet 1: Napravite piling

- To je ključno za stopala - kaže Madfes. Omekšala stopala nakon tuširanja stružite kamenom. Svakog drugog nedelje pomešajte so, malo maslinovog ulja i vode u gustu pastu. Masirajte stopala i operite. Namažite ih hidratantnom kremom.

Savet 2: Izaberite dobar broj

Cipele koje nisu odgovarajućeg broja mogu da prouzrokuju kurje oko i druge poteškoće. Budući da se noge šire s godinama, cipele koje imate možda su vam premale.

Mlohava i opuštena kolena

Ista stvar pogađa i područje kolena. Oko zglobova se koža opušta i naborava. Dodatno može da se desi da vam se sloj kože pojavi s unutrašnje strane kolena.

Savet 1: Učvrstite se

Postoji vežba kojom ćete poboljšati izgled vaših nogu i možete je raditi i za radnim stolom. Dok sedite na stolici ispružite desnu nogu i oslonite petu na pod, stopalo ispravite prema prstima usmerenim prema plafonu. Zadržite jednu ili dve sekunde i vežbu ponovite 15 do 20 puta na levoj i desnoj nozi. Radite ovu vežbu jednom dnevno.

Savet 2: Pregledajte ormar

Suknje i haljine koje su malo ispod kolena najbolje stoje svim tipovima građe tela, kaže stilista Llinton Keli. Dobra opcija su i kapri pantalone ravnog kroja.

- Preuske mogu da prošire bokove, a one koje se šire prema dnu stvaraju utisak da ste niski -kaže stilista.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online