Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.08.2016.
06:30
zadovoljna.hr A

Drage dame, u ovim situacijama zaboravite na tange

Većina ginekologa ne preporučuje nošenje tanga gaćica ženama jer je reč o tankom i oskudnom komadu donjeg veša koje imaju tendenciju pomicanja i trenja, zbog čega stavljaju vlasnicu u opasnost od crvenila, iritacija kože, ali i čestih infekcija.

pixabay.com
Ako pitate lekare, tange nisu preporučljive ni u kom slučaju

Pred vama je nekoliko situacija u kojima bi tange definitivno trebalo izbegavati kako bi sprečili neugodne posledice po intimno zdravlje.

Ne volite donje rublje od pamuka

Veštačke tkanine poput najlona potiču nastanak vlage i gomilanja bakterija na osetljivom ženskom području zbog čega često dovode do raznih infekcija. S druge strane, pamuk omogućuje cirkulaciju vazduha oko vagine, te vam pomaže da održite zdravlje ženskih organa. Ako ne volite da nosite pamuk, odaberite svilene materijale donjeg rublja, a svakako izbegnite nošenje tanga gaćica.

Savet plus

Stručnjaci savetuju da se suzdržite od nošenja tangi i ako imate blaže oblike inkontinencije, odnosno ne možete kontrolisati mokraću. Ne preporučuje se osobama koje vole nositi dnevne uloške, ili imaju sklonost prepuštanju seksualnim odnosima bez zaštite.

Ceo dan ste u odeći za vežbanje

Tanka odeća poput helanki od elastina ili pripijenih najlonki zaustaviće cirkulaciju vazduha, i doprineti gomilanju bakterija u intimnoj zoni. Ako veći deo dana provodite u uskoj odeći, a pogotovo ako je vaša struka povezana s vežbanjem, uvek ponesite čist i suv par rezervnog donjeg veša u koji se možete presvući posle znojenja, a definitivno izbegavajte nošenje tangi.

3. Planirate kupiti novi kupaći kostim

Isprobavanje kupaćih kostima za leto uobičajena je aktivnost u ovo doba godine, ali to može dovesti zdravlje žene u opasnost ako u kabinu odlazite u tangama. Slip gaćice će vas zaštiti od eventualnih bakterija ostavljenih od brojnih žena koje su isprobavale isti par kostima pre vas, ali i nečistoća "pokupljenih" iz radnje.

Nosite kratku odjeću

Gole noge, tange i kratka suknja loša su kombinacija za zdravlje žene, pogotovo ako imate sklonost sedenju na javnim mestima poput parkova ili u sredstvima javnog prevoza. Odbranite se od potencijalnih bakterija i virusa, te za takve prilike birajte veš koje će vam ponuditi više zaštite.

Prehlađeni ste

I najmanja prehlada dobar je pokazatelj da vam je imunitet tela oslabljen, i da ste podložniji infekcijama. U takvim trenucima najbolje bi bilo da se odlučite za par pamučnih gaćica koje vam nude maksimalnu udobnost i zaštitu. Tanga gaćice nisu dobar izbor ni kod osoba koje su inače podložne infekcijama intimnih delova tela.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online