Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.06.2017.
00:30
A. Šišić - Vesti A

Dvojac koji je pokorio svet

Sinonim luksuza, uspeha i prestiža među modnim znalcima jeste odeća s etiketom brenda Dolče i Gabana. Italijanski modni dvojac je davnih dana postavio temelje u ovoj industriji, pokorio je planetu i u skorije vreme ne planira da ugasi svoj sjaj.

EPA/Daniel Dal Zennaro
Autentični stvaraoci: Domeniko Dolče i Stefano Gabana

Domeniko Dolče i Stefano Gabana su svoje unikatne ideje preneli na komade obuće, odeće i asesoara. Oku znalca, čak i ako nije tu logo, ne može da promakne njihov pečat. Iako je, kako mnogi tvrde, ovo modno carstvo rezervisano za ljude s dubljim džepom, dizajnerima nisu samo bogataši cilj.

Zajedno smo jači

Svojevremeno je "Njujorker" pisao kako Gabana daje oči Dolčeovim rukama. Iako su po prirodi različiti, dvojac je pronašao zajednički jezik u modi. Rastali su se kao par 2005. godine, ali su nastavili saradnju. Odlučili su da zajedničkim snagama kroje modnu istoriju.

- Obožavam kada na običnim ljudima vidim našu odeću. To je ono što me najviše zadovoljava - kaže Stefano.

Gabana ističe da su snovi ono što ih pokreće. Oni su formula uspeha ovog tandema.

- Bez obzira na to koliko godina ima čovek, on uvek sanja. Zašto bi onda neko želeo da ubije snove i želje o odeći?

Domeniko Dolče veli da kreiranje nije samo puka proizvodnja, već da je za uspeh potrebno zalaganje.

- Kada imate redak cvet u svom domu, morate svakog dana da mu menjate vodu, da ga negujete i da pričate s njim kako bi rastao. Isto je i s odećom!

Smatra da u svemu, pa i u dizajniranju, mora da postoji balans.

- Previše pametovanja je dosadno, mnogo seksepila je vulgarno. Idealna mera jeste ono što ljude zainteresuje za vašu kolekciju.

Navode da stil ne može da se kupi, ma koliko imali novca u džepu.

- Stil je karakter osobe. Sposobnost da u stvarima ne vidite samo modu, već nešto dublje. Samopouzdanje da pretvorite najobičniji komad u nešto specijalno - to je recept za damu od stila.

Kako prepoznati kopiju

Brend D&G je, kako tvrde kritičari, najatraktivniji mlađoj populaciji. Mladost je divlja, a takva je i odeća slavnih Italijana. Stoga je ova marka jedna od onih koje se najčešće falsifikuju. Kopije Dolče i Gabane mogu da se vide na svakom koraku. Stručnjaci su dali nekoliko saveta kako mogu da se uoče kopije poznatih tašni. Osim vidljivog kvaliteta koji se razlikuje, treba voditi računa i o etiketi s natpisom. Ukoliko je u imenu Gabana samo jedno slovo b, onda je tašna "lažnjak". Ipak, većina proizvođača na crno se toliko izveštila da je kod pojedinih modela razlika između originala i kopije minimalna. Tada treba obratiti pažnju na razmak između slova. Ako postoji prazan prostor u natpisu, torba nije izašla s rafa ove modne kuće.









 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online