Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.08.2017.
01:30
telegraf.rs, Vestionline A

Evo koje stvari nikako ne smete razmenjivati ni sa najbližima

Koliko god da ste bliski sa nekim, neke stvari nikako ne biste trebali da delite sa drugim osobama, čak i kada znate da su potpuno zdrave.

pixabay.com
Pribor za ulepšavanje

Svi znamo da nikada ne treba pozajmljivati četkicu za zube, ali to nije jedina stvar koju ne treba da pozajmljujemo drugoj osobi, pa čak ni najrođenijima.

Ove stvari nikako ne treba da delite sa drugim osobama:

Sjaj za usne i ruž za usne

Vaša prijateljica je zaboravila šminku kod kuće i sasvim je u redu da joj pozajmite ruž za usne.

Ne nikako to ne biste trebali da radite, isključivo iz higijenskih razloga.Virusna infekcija kao što je herpes lako se može preneti putem ruža za usne ili sjaja.

Čak i ako osoba deluje zdravo, virus može biti prisutan na mukoznoj membrani i pljuvački.

Slušalice 

Svaka osoba ima jedinstvenu ravnotežu bakterijske flore u svojoj ušnoj školjki. Kada god odlučimo da podelimo slušalice sa nekom osobom, mi rizikujemo da poremetimo ovaj balans. To itekako može izazvati infekciju uha.

Vikleri i uvijači za kosu

Sve za kosu što dolazi u kontakt sa kožom glave nije dobro razmenjivati. Gljivice i vaši se lako šire pomoću pozajmljenih predmeta, kao što su: češalj, četka za feniranje, vikleri i uvijači.

Dezodorans u stiku

Čak i ako su u pitanju deodoransi koji imaju antibakterijska svojstva, površine koje dolaze u kontakt sa kožom mogu da sadrže bakterije koje se lako prenose.

Na kraju krajeva, to su bakterije koje izazivaju miris znoja koji pokušavamo da neutrališemo.

Peškiri

Glavna funkcija peškira je upijanje maksimalne količine tečnosti sa površine vašeg tela.

Zbog toga, čak i kada ste savršeno zdravi, povećana vlažnost unutar kupatila postepeno pretvara vlažnu tkaninu vašeg peškira u savršeno područje za plesni, bakterije i gljivice.

Donji veš

Zbog ličnog zdravlja, higijene, za vaše dobro, nikada nemojte deliti donji veš sa drugom osobom. Genitalije su najviše sklone infekcijama.

Pribor za manikir i kozmetički pribor

Vaša pinceta, makazice ili grickalica za nokte, depilator, brijač i ostalu dodatnu opremu trebalo bi da koristite samo vi, niko više.

Kada se često koriste, ovi predmeti verovatno imaju nevidljive mikroskopske kapljice krvi na svojim površinama. Ne delite ih ni sa kim, ako želite da izbegnete mogućnost infekcije

Pribor za negu kože

Sunđerčići za čišćenje lica ili masažni valjci svakako nisu nešto što treba da razmenjujute sa drugim osobama. Ovo može da prouzrokuju akne i druge upalne procese na koži lica.

Obuća

Najčešća stvar koja se daje drugima kada vam dođu u goste jesu kućne papuče. Mnogo bolja varijanta je da kupite dva para papuča za tu priliku. Noge će neizbežno početi da se znoje, stvarajući  savršene uslove za razvoj gljivica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online