Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.10.2017.
03:30
A. Šišić - Vesti A

Hoteli u dizajnerskom ruhu: Brendirani apartman

Da dizajneri nisu samo umetnici u izradi obuće i odeće već da vole da upletu prste u različite poslove, pa tako i u opremanje hotela, pokazala je modna kuća Dior.

pixabay.com
Koko Šanel je živela više od 30 godina u sobi koju je sama dekorisala

Na Azurnoj obali u Kanu u hotelu Le Mažestik se krije apartman nazvan Kristijan Dior. Ovo je jedina soba na svetu koju je uredio francuski brend. Apartman ima 450 kvadrata i ukrašen je, kako tvrde vlasnici, pariskim šikom. Dnevni boravak je u srebrnim tonovima sa crvenim detaljima. U svakom kutku se vidi duh slavnog kreatora. Od knjiga o Dioru koje stoje na stolovima preko parfema i krema na toaletnim stočićima, pa sve do uramljenih fotografija dizajnera i njegovih kreacija koje vise na skoro svakom zidu.

Roze kič

Ko uđe u apartman Eloise u hotelu Plaza u Njujorku odmah će uočiti da ga je dizajnirala kreatorka Beti Džonson. Zna se da je njen moto spajanje nespojivog. Tako su podovi u apartmanu zebrasti, zidovi u kreatorkinoj prepoznatljivoj roze nijansi koju često koristi u svojim odevnim kolekcijama. Nameštaj je cvetnog dezena sa zlatnim detaljima. Po mišljenju mnogih ove sobe su odraz kiča.

Modna ikona Koko Šanel je za života često odsedala u hotelu Ric u Parizu. Čak je u njemu i živela više od 30 godina, pa se zato kaže da joj je Ric drugi dom. Koliko je bila počastvovan gost pokazuje činjenica da je jedan apartman u kome je boravila ukrasila po svom nahođenju. U sobama se svuda ogleda njen ukus ka prefinjenom i luksuznom.

Eksplozija boja

Brend Misoni je poznat po upečatljivim šarenim kolekcijama odeće i parfema. U Kuvajtu u Misoni hotelu čitava tematika je takva. Na nameštaju su prepoznatljive šare i eksplozija boja.

Crno-bela boja nameštaja i pozlaćena ogledala nesumljivo podsećaju na Šanel. Ko želi da spava u krevetu gde je nekada spavala slavna kreatorka mora da odvoji pravo malo bogatstvo. Noćenje u ovom apartmanu se kreće od vrtoglavih 18.000 evra.

Ljubitelji modernog stila mogu da vide pečat brenda Moskino ako odu u hotel Maison Moskino u Milanu. Džinovski krevet je pokriven pokrivačem od ruža, lampe su u obliku pudlica i ovaca, futurističke crvene fotelje u beloj pozadini izgledaju kao da nisu sa ove planete.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online