Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.04.2018.
01:30
budoar.rs, Vestionline A

Vampirski botoks: Žene širom sveta ga masovno koriste!

Verovatno ste videli fotografije na Instagramu: lice koje je pokriveno krvlju. Ne, to nije šminka za Noć veštica - to je zapravo jedan od poslednjih trendova lečenja kože, poznat i kao "vampirski botoks", stručnog imena PRP tretman.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poznati, uključujući Kim Kardašijan Vest i Bar Rafaeli, su ljubitelji ovog tretmana, koji izgleda prilično strašno u toku, ali su krajnji rezultati fascinantni..

Dakle, šta je to i kako tačno funkcioniše? Tretman je kombinacija mikrodermabrazije, praćen primenom PRP (plazma bogata trombocitima). 

PRP je proizveden iz serumskog dela krvi, koji sadrži trombocite. Trombociti sadrže visok nivo faktora rasta, koji će, kada se nanese na kožu, stimulisati promet ćelija.

Prema mišljenju laika: To je tretman gde koristite svoju vlastitu krv za podsticaje zdravih aktivnosti ćelija kože. Naša koža je prirodno sastavljena od crvenih krvnih zrnaca i seruma, koji sadrže naše bele krvne ćelije i trombocite.

Trombociti, bogati su faktorima rasta, koji u suštini deluju kao energetski "booster" za našu kožu. 

To nam omogućava optimalnu funkciju kože, povećavajući sve od kolagena do elastina, a isto tako donose antioksidativne i hidratantne osobine.

Proces

Zvuči ozbiljno? Tretman počinje sa venipunkturom (izvlačenjem krvi) kako bi se dobila krv. Ali, suprotno popularnom verovanju, relativno je bezbolan - osim prvog uboda igle.

Tipično, proces uključuje inicijalno izvlačenje krvi, a potom se krv provlači kroz centrifugu da bi se izolovali trombociti.

Što se tiče oporavka, možda će biti potreban dan ili dva pre nego što budete spremni da izađete na ulicu, u zavisnosti od toga koliko je mikrodermabrazija na koži agresivna.

Iza lečenja će se pojaviti crvenilo, skoro kao opekotine, što znači da je post-proceduralno zaštitno sredstvo za sunčanje veoma preporučljivo. Međutim, primena šminke je zabranjena.

Da li ste kandidat?

Osobe sa prevremenim borama, visokim nivoima oštećenja od sunca, ili bilo ko, ko želi svežiji izgled na svojoj koži, idealni su kandidati za postupak.

 Međutim, ukoliko imate istoriju bolesti krvi, uključujući krvarenja, ne treba tražiti PRP tretman.

Što se tiče rizika, jedini rizik koji stvarnan su modrice u vreme vađenja krvi. Pored nelagodnosti izvlačenja krvi i modrica PRP tretman je izuzetno sigurn, pošto se reciklira vlastita krv tela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online