24. 09. 2011. 08:00h | Vestionline
veličina teksta:+-

"PayPal" počinje da radi i u Srbiji

Komentara 2

Narodna banka Srbije saopštila je da više nema prepreka da se međunarodni servis za plaćanje preko interneta PayPal koristi i u Srbiji.


 

NBS je nadležnim ministarstvima uputila pismo u kojem se navodi da građani Srbije slobodno mogu da preko PayPala (www.paypal.com) plaćaju robu i usluge kupljene u inostranstvu ili naplaćuju robu i usluge prodate u inostranstvu.

 

Ističe se da, prema propisima kojima se uređuje platni promet, nije potrebno da se kompanija PayPal Singapur registruje u Srbiji kao banka ili neka druga finansijska institucija ili da osnuje lokalno predstavništvo za pružanje usluga.

 

NBS ocenjuje da će uvođenje tog elektronskog servisa plaćanja povećati efikasnost platnih transakcija sa inostranstvom i smanjiti rashode građana i preduzeća.

 

U pismu su navedeni zaključci sa sastanka predstavnika NBS i Ministarstva finansija o tome da će opšti uslovi o pružanju usluga PayPala u Srbiji biti dopunjeni, kako je to učinjeno i u nekim drugim zemljama.

 

To znači da će građani usluge tog servisa koristiti pri kupovini u inostranstvu, odnosno prodaji robe i usluga strancima, a da će se novac ostvaren prodajom prenositi sa računa PayPala na račune "rezidenata Srbije", istakla je centralna banka.

Pejpal Nauka i tehnologija NBS Narodna banka Srbije
Povezane vesti:
neregistrovan korisnik
Shin-Sekai
Nedelja, 25. 09. 2011. 00:30h

Preporuka: +8 / -1

+ -
!

Samo da jos neko obavesti PayPal o ovome.