Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 30.11.2011.
10:54
24sata.info A

NASA otkrila tajnu: Galaktički talas uništava Sunčev sistem

Pojava koja Sunčevim sistemom širi snažnu energiju poput talasa, uočljiva je na svim planetama jer su svi, od Merkura pa do degradiranog Plutona, jednako kao i Zemlja, pogođeni globalnim zagrevanjem i pojavama koje dosad nisu postojale uopšte ili bar ne u tolikoj meri.

Sunce nije jedino koje toplotom ugrožava život na Zemlji
 

U potpunoj tajnosti američka svemirska agencija NASA, već duže vreme posmatra jednu veoma zanimljivu, neverovatnu pojavu, pojavu za koju obični smrtnici uopšte ne znaju, a možda ni ne smeju da saznaju.

Naime, pojava pod nazivom "galaktički talas", može da utiče na baš svako živo biće na ovoj planeti, zbog čega NASA smatra da ne treba govoriti o tome, kako se ne bi širila panika.

"Galaktički talas" putuje iz centra naše galaksije i polako se širi kao vodeni valovi nakon ubačaja kamena. Val kreće iz središta galaksije i, prema nekim računanjima, "mega talas" do Sunčevog sistema dolazi svakih 62.000.000 godina. Ovu je teoriju potvrdila i dr. Rosin Lalement, čije istraživanje govori o takozvanim "svemirskim oblacima" koji putuju kroz međuzvezdani prostor i pritom prolaze kroz naš Sunčev sistem.

Dr. Lalement je otkrila kako upravo ti "oblaci", odnosno ogromna energija, dolaze tačno iz centra naše galaksije i putuju polako prema krajevima. Da će se našem Sunčevom sistemu dogoditi nešto "veliko", kako navode autori Atlantide, dokaz su i neuobičajene pojave koje su zadesile razne planete, prenosi Javno.hr.

Merkur rastrzan magnetnim olujama

Naime, NASA-ina sonda "Messenger" snimila je na Merkuru zapanjujuće fotografije koje otkrivaju kako tom planetom besne silovite magnetne oluje, veliki broj magnetnih tornada neverovatne snage. Potvrđuje to i saopštenje, u kojem se navodi kako su se te oluje ekstremno pojačale u zadnje dve godine, što bi značilo da je i na Merkuru globalno zagrevanje uzelo maha.

Blistavi sjaj Venere

Zadnjih tridesetak godina Venerin sjaj povećao se za neverovatnih 2.500 odsto. To znači da se menja Venerina atmosfera, planeta proizvodi mnogo više energije, toplija je nego što je bila pre tridesetak godina - takođe, pogođena je globalnim zagrevanjem.

I na Marsu globalno zagrevanje

Jednako tako, u zadnjih tridesetak godina pojavili su se oblaci i na Marsu, kojih nikada pre tu nije bilo. Temperatura na Marsu takođe raste, počeo je da se topi led na polovima planeta, što predstavlja globalno zagrevanje i te planete.

Zanimljivo: NASA poslala letelicu na Mars

Jupiter ostaje bez svojih pega?

Na Jupiteru nestaju njegove karakteristične bele jajolike pege. Veliki stručnjak na ovom području dr. Filip Markus tvrdi da se to događa zbog 18 stepeni globalnog zagrevanja Jupitera. Takođe se na toj planeti pojavljuju ogromne oluje, mnogo jače nego što su ikada pre bile. Jupiterov mesec IO u zadnjih tridesetak godina za 1.000% više sjaji, a mesec Evropa takođe beleži veliki porast svog sjaja. Uz to, NASA je poprilično iznenađena i ostalim promenama na Evropi.

Zanimljivo: Život postoji i na Jupiterovom mesecu?

Saturnovi prstenovi sve gušći

Saturnov prsten postaje sve gušći. Na Saturnovim polovima pojavljuju se aurore, kojih nikada pre nije bilo na polovima. Tu je takođe zabeleženo globalno zagrevanje planete, odnosno povećanje topline, pogotovo oko Saturnovog ekvatora.

Uran u mukama

Uran je 1986. godine bila je jednolika, bezizražajna planeta. Danas su na njoj mega-velike oluje koje su jasno vidljive Hablovim teleskopom, koje izgledaju kao narančaste pege. Ali to nije sve - na planeti oko južnog pola se pojavljuje nešto slično belom prstenu.

A i Neptun pati

Neptun je, gotovo kao i Uran mnogo blistaviji.

Beli prstenovi se pojavljuju na polovima, a sve to jasno ukazuje na velike promene.

Zajapureni Pluton

I Pluton, koji je degradiran na stepen patuljaste planete, doživljava ogromne promene. Fotografije, koje je objavila NASA, pokazuju da je Pluton puno crveniji nego što je bio zadnjih nekoliko decenija - čak je 20% više crven nego što je bilo pre.

O promenama na Zemlji gotovo da ni ne treba govoriti - one vidljive. Globalno zagrevanje je takođe prisutno kao i na svim planetama Sunčevog sistema. Topi se led na polovima, nivo mora je u dramatičnom porastu, povećala se seizmička aktivnost, jednako kao i vulkanska. Temperatura se povećava, haraju "mega oluje", uragani, tajfuni, tornada i sve su te pojave u dramatičnom porastu. Zagrrva se dno Tihog okeana, što jasno ukazuje na zagrevanje samog jezgra planete Zemlje.

Sve su ovo dokazi o tome da se u Sunčevom sistemu događaju dramatične promene, koje bi mogle imati velikog uticaja na sva živa bića na ovoj planeti.

"Galaktički talas" tako više ne izgleda kao neka imaginarna pojava, naprotiv, dobija izgled veoma realistične pojave, pojave o kojoj jako malo znamo.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Najveća naučna otkrića u 2013.
Sreda 30.11.2011. 13:03
Samo Srbija nikako da se usija i da sprzi izdajnicki olos na celu sa Borisom Tadicem.
Sreda 30.11.2011. 18:47
Ako je istina ovo za galaktički mega talas, onda ćemo svi mi koji smo klasična narodna boranija ispasti neviđene budale što smo mirno sedeli sve ove godine i gledali kako se drugi bogate i uživaju u blagodetima života! Osećam se, dakle, kao kreten jer uredno plaćam svoje obaveze prema državi (osim,naravno,Tv pretplate) i kredit, i struju,i ostalu režiju,dok lopine koriste svoj pozicije i mogućnosti da ovo malo vremena što nam je tobož preostalo iskoriste u najnemoralnije svrhe. Predlažem da napravimo pokret HOĆU I JA U RAJ PRE PAKLA!
Sreda 30.11.2011. 17:21
Из овога се види да је прича о загађивању глупост и да не можемо ми себи толико пресудити колико они то мисле. Ипак, има може. Све у свему, занимљиво, оно за годину дана више ценим да никоме није питање веровања или не веровања, нешто ће се дестити, па се надам да ћемо имати прилике дешавање да прокоментаришемо овде... ако не овде, онда на неком другом свету. ;-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online