Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.04.2014.
08:00
Telegraf A

Unapredite svoj smartfon ovim aplikacijama

Merenje pulsa, menjanje fokusa na već napravljenim fotografijama i stavljanje šifri na razne aplikacije, kako biste im ograničili pristup, samo su neke od funkcija kojima možete da vaš pametni telefon "pretvorite" u najnoviji Samsungov model

Ne treba vam skup telefon da biste ovo izveli
 

Ukoliko vam se sviđa najnoviji Samsung Galaxy S5, ne morate da izdvojite mnogo novca i kupite ga, već možete na smartfon koji već imate da ubacite funkcije sa kojima će vaš uređaj raditi skoro kao poslednji Samsungov model. Ove aplikacije će vam u tome pomoći.

Runtastic Heart Rate

Senzor koji meri otkucaje srca nalazi se na pozadini Galaxy S5, i jedan je od najizraženijih mogućnosti ovog pametnog telefona. Otvaranjem S Health aplikacije i postavljanjem prsta na senzor očitaće vam veoma precizno broj otkucaja srca u minuti.

Ostali telefoni nemaju ovaj senzor, ali je kompanija Runtastic napravila aplikaciju koja bez obzira na to nudi ovu mogućnost. Runtastic Heart Rate koristi kameru kako bi izmerila otkucaje srca, a odlična stvar je što je razlika u rezultatima između nje i S Health aplikacije minimalna.

Google Camera

Galaxy S5 i HTC One M8 imaju mogućnost refokusiranja fotografija posle slikanja. M8 ovo uspeva zahvaljujući senzoru za dubinu prostora koji se nalazi iznad glavne kamere, a S5 koristeći samo softver. Nova aplikacija koju je Google izbacio, Google Camera, omogućava efekat Lens Blur, uz pomoć kojeg je moguće podešavati nivo zamućenosti pozadine na fotografiji. Google Camera je dostupna samo za uređaje koji rade na 4.4 KitKat verziji Androida.

Zaštitite svoj telefon od radoznalih
 

AppLock

Bez obzira da li je u pitanju neprikladna fotografija, ili tajni dokument, svi imamo lične stvari na našim telefonima. Private Mode opcija na Galaxy S5 telefonu skriva stvari koje ste odabrali kao privatne od drugih ljudi. Kako biste pristupili skrivenom sadržaju potrebno je da skenirate prst, ili ukucate šifru.

AppLock je besplatna aplikacija koja nudi slične mogućnosti. Moguće je podesiti određenu šifru kako bi pristupili nekoj aplikaciji, promenili podešavanja, odgovorili na poziv i još dosta toga.

Sadržaj može biti zaključan u određeno doba dana, ili čak prema lokaciji. Moguće je napraviti i različite profile u zavisnosti od toga ko će se poslužiti vašim telefonom.

Predlažemo vam da probate ove tri aplikacije, sigurno ćete se prijatno iznenaditi njihovom funkcionalnošću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online