Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 24.07.2015.
00:30
Independent A

Kontakt sa vanzemaljcima bi mogao biti koban za ljude?

Naučnici koji traže život van naše planete, upozorili su da bi trebali dobro da razmislimo pre nego što odgovorimo na potencijalni vanzemaljski signal.

wallpaper-mobile.com
Da li uopšte želimo da saznamo postoje li vanzemaljci?

Profesor Metju Bejls sa univerziteta Svinburn iz Melburna je vodeći australijski načnik kada je u pitanju potraga za životom van Zemlje. On upozorava da bi kontakt sa potencijalnim vanzemaljcima koji su u stanju da sa udaljenosti od više desetina svetlosnih godina pošalju signal na Zemlju, mogao biti koban za čovečanstvo. On to upozorenje bazira pre svega na činjenici da bi vanzemaljci bili mnogo napredniji od čoveka.

- Sudbina manje napredne civilizacije koju kontaktira napredna nije baš svetla - kaže Bejls.

Profesor Bejls je nedavno postavljen na čelo fondacije "Breagthrough Prize" čiji je cilj pronalazak vanzemaljskog života. Fondacja ima budžet od sto miliona dolara, a glavni finansijer je ruski milijarder Juri Milner, a u projekat je uključen i Stiven Hoking (i sam Hoking je pre izvesnog vremena na sličan način pričao o opasnosti potencijalnog kontakta sa vanzemaljskim oblikom života).

Ovaj tim će skenirati svemir uz pomoć Parksovog radio teleskopa, jednog od najvećih na svetu. Plan je da na ovaj način čovek pretražuje prostor koji je 10 puta veći od onog koji smo do nedavno pretraživali.

- Glavni problem kada je ovaj projekat u pitanju jeste što ne znamo kakve tačno signale tražimo. Ne postoji priručnik "kako pronaći vanzemaljce". Moramo da pretpostavimo kakvi su to signali koje bi vanzemaljci slali - kaže profesor Bejls.

Kompjuteri koji će se koristiti u ovom poduhvatu biće napravljeni za godinu dana, a plan je da ceo projekat traje pet godina.

Bejls pretpostavlja da i ukoliko “uhvatimo” signal, on neće biti jakog intenziteta, jer veruje da će preći ogroman put.

Ukoliko čovek otkrije postojanje vanzemaljskog života, Bejls upozorava da bismo trebali dobro da razmislimo da li ćemo i na koji način odgovoriti. Mada, on ne isključuje ni mogućnost da će oni biti toliko napredniji od čoveka, što bi po njemu značilo "da možemo biti mrtvi mnogo pre nego što uopšte budemo u prilici da smislimo način da im odgovorimo".

POVEZANE VESTI

Petak 24.07.2015. 05:37
Тачно контакт са ванземаљцима је кобан за људе.Британци(фашиисти)су ванземаљци и кобни су за живот човека.Они имају волан на десној страни.Фудбалски судија супротно иде ма све супротно раде него остали.Они су ванземаљци.
Petak 24.07.2015. 11:57
Ова го-вна сатанистичка би требало и наравно знају да је забрањено мешање у развој цивилизације на 1 планети! Као што се сотонине слуге, лизарди-људске душе из пакла у телу хибрида човека и рептила, креираног од тране сотоне, мешају у развој човека на овој планети! Али дошло је време да их протерамо!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online