Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 28.09.2016.
04:30
Daily Mail A

Prevara ili božiji znak: Devojčica koja je ubijena pre 300 godina otvorila oči

Na Jutjubu se pojavio video iz katedrale u u Meksiku gde se navodno vidi trenutak u kom mumificirana devojčica, koja je umrla pre 300 godina, otvara oči.

youtube.com/Virally
Prevara ili božji znak?

Legende o preminuloj devojčici, koja je proglašena sveticom su različite. Njeni ostaci sačuvani su u katedrali jer je ona navodno pre tri veka pokazala beskopmromisnu ljubav prema Hristu. Po priči joj je otac zabranio da ide na prvu pričest, ali se ona oglušila o njega, te ju je ubio.

Meštani su njeno telo doneli u katedralu gde je sahranjena, ali je postala i simbol prave vere. Dok jedni smatraju da se radi o božjem znaku, drugi tvrde da je reč o klasičnoj prevari i nameštaljci.

Petak 30.09.2016. 20:57
Četvrtak 25.09.2014........... Zastrašujuće: Mumija deteta neprestano trepće.............. U katakombama na Siciliji postoji mumija deteta koja neprestano otvara i zatvara oči, što predstavlja vrlo uznemirujuć prizor, koji istovremeno zbunjuje naučnike. Ipak, jedan italijanski antropolog je, čini se, rešio ovu misteriju. Malena Rozalija Lombardo imala je svega dve godine kada je umrla od upale pluća 1920. godine. Njenom ocu je srce bilo potpuno slomljeno, a u očaju je zamolio lokalnog balzamera Alfreda Salafiju da je mumificira. Sada je, među hiljadama drugih mumija u Kapučin katakombama na Siciliji, Rozalija ona koja privlači najviše pažnje. Naime, "uspavana lepotica", kako je od milošte zovu, svakoga dana pomera oči, a niko već decenijama nije uspeo da otkrije uzrok ovog fenomena. Ipak, 2009. godine, antropolog i kustos Kapučin katakombi, Dario Pjombino Maskali raskrinkao je mit o mumificiranoj "uspavanoj lepotici". - U pitanju je optička iluzija usled svetla koje bočni prozori filtriraju, a čiji se intenzitet tokom dana menja - rekao je reporterima. Pjombino je razotkrio ovu misteriju kada su radnici premestili kovčeg sa mumificiranim telom male Rozalije, usled čega se njeno telo blago pomerilo. Tada je po prvi put mogao da pogleda u njene oči, jasnije nego ikada. - Njene oči nisu potpuno zaklopljene, i istina je da nikada nisu ni bile - izjavio je antropolog.
Petak 30.09.2016. 20:58
Tajna balzamovanja odneta u grob.............. Takođe, Pjombino je uspeo da otkrije formulu po kojoj je telo devojčice savršeno očuvano. Naime, kada je balsamista Salafija preminuo 1933. godine, tajnu balzamovanja odneo je u grob, te decenijama niko nije uspeo da prokljuvi zbog čega je Rozalijino telo tako dobro očuvano. - Dok je većina mumija sahranjenih u katakombama balzamovano od strane monaha, i u osnovi prilagođeno suvom okruženju, Rozalija je mumificirana veštački - rekla je novinarka koja je istraživala ovaj slučaj. Arheolog Pjombino je 2009. godine uspeo da pronađe tajni rukopis u kojem je Salafija naveo sve sastojke koje je koristio za balzamovanje tela devojčice. Neki od sastojaka su glicerin, formalin, cink-sulfat i hlorid, kao i alkoholni rastvor i sona kiselina. Iskusnom balzamisti poput Salafije dovoljno je bilo da sastojke pomeša u pravim dozama, i ubrizga ih u Rozalijino telo. Mešavina je zatim ubila bakterije, i održavala telo u besprekornom stanju.
Petak 30.09.2016. 21:06
Poznato je da je Rozalija jedna od najbolje očuvanih mumija na svetu. Mumificiranje ove devojčice je delo italijanskog balsamera Alfreda Salafija, koji je zaslužan što je telo devojčice ostalo gotovo netaknuto od raspadanja. Ono je naročito čudno je to što mnogi veruju da Rozalija zapravo nije mrtva, već samo spava. Dokaze koje pružaju vernici u ovu bizarnost je snimak koji pokazuje da devojčica otvara i zatvara oči, dok leži mrtva u svom sanduku. Jedan čovek tvrdi da ipak postoji objašnjenje ovog fenomena. Dario Piombino-Maskali, kustos katakombi u Kapućinskom manastiru u Italiji, gde se nalazi Rozalijin stakleni kovčeg, kaže da je razlog stvaranja fenomena optička varka. Nju stvara svetlo koje pada na kovčeg sa bočnih prozora manastira, koje je vrlo promenljivo u toku dana. Takođe, on objašnjava da oči male Rozalije nisu u potpunosti zatvorene i da nikada nisu ni bile.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online