Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.10.2014.
08:00
glassrpske.com A

Grad kome se svi vraćaju

Pariz, grad ljubavi, istorije i arhitekture, umetnika i mode, smešten je na obalama Sene, čija lepota uvek iznova mami uzdahe. Evropska prestonica mode i čuveni grad ljubavi za svakog posetioca čuva ponešto.

Prepoznatljiv je po Konkordu, najlepšem trgu na svetu
 

Zaista, Pariz je sve samo ne kliše i kada ga prvi put posetite, stalno ćete mu se vraćati, ako ništa, onda makar u mislima. Isto tako, nemoguće je otići u Pariz i ne zaljubiti se tamo, jer ljudi ovoga grada imaju stila, a njegova arhitektura je zavodljiva i privlačna, dok restorani i noćni život osiguravaju uživanje.

Šoping

Odlučite li se za jesenji šoping u Parizu, nećete pogrešiti. Sam čin kupovine ovde je zaista svečan, u svakoj radnji će vam trgovac uz osmeh predati vrećicu u ruke i poželeti lep nastavak dana. Teško je pobrojati sve pariske modne poslastice, ali nikako ne smete zaboraviti radnju La Valle, koja neretko nudi poznate marke po nezamislivim cenama, a naći ćete je na putu prema Mikiju Mausu i Diznilendu.

Dan obavezno počnite uživanjem u finim zalogajima tipičnog francuskog doručka - kroasanima i beloj kafi i pri tom zaboravite na brojanje kalorija kako biste još intenzivnije doživeli ovaj grad.

Ne postoji najbolje vreme za posetu Parizu, u svakom godišnjem dobu grad je živ.

Prepoznatljiv je po Konkordu, najlepšem trgu na svetu, aveniji Šanzelize, muzeju Luvr, Trijumfalnoj kapiji, Versaju, Operi Garnije, "Mulen ružu", Ajfelovoj kuli…

Više od 30 mostova, 400 crkava, od kojih je najlepša nadaleko čuvena Notr-dam, zatim Monmartr i Pigal, koji važi za najživlje naselje sa burnim noćnim životom. Veliki broj restorana čine ovaj grad gastronomskom svetskom mekom. Za zaljubljene, romantična plovidba Senom je predivno iskustvo za celi život.

Nikako ne smete propustiti odlazak u Diznilend, posle Los Anđelesa jedino mesto gde postoji grad bajke, mašte i likova iz crtanih filmova. U kojem god da ste uzrastu, ovo će vam biti nezaboravan doživljaj.

Šetajući ulicama Pariza, koji mnogi nazivaju najlepšim gradom na svetu, činiće vam se da Parižani istinski uživaju u životu. Prošetajte slavnom ulicom Šanzelize (Jelisejska polja), koja se nalazi između trgova Etoal i Konkord, ujedno najpoznatijom pariskom avenijom.

Pogled s Ajfelovog tornja pariske trenutke će zauvek urezati u vaše pamćenje. Obavezno posetite poznati kabare "Mulen ruž" na Pigalu jer će spektakl koji će se odvijati pred vašim očima zaokružiti vaš utisak Pariza.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online