Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.03.2015.
00:30
b92.net A

Srpski sajt za svetske putnike

Tim mladih Beograđana je nedavno lansirao sajt MyWorldTaxi koji funkcionise kao taksi tripadvisor, uz pomoć koga ćete dobiti savete o taksi uslugama u preko 300 svetskih metropola.

Reuters/C.A.
Saznajte sve o taksi službama u više od 300 svetskih metropola

Oni su prethodnih 8 meseci radili na tehnološkom razvoju samog projekta, kao i na prikupljanju tačnih i proverenih podataka o taksi službama u svim većim svetskim metropolama.

Stupivši u kontakt sa više od 6.000 lokalaca u gradovima od Njujorka, preko Buenos Airesa do Tokija, kreirali su najveću bazu podataka o taksi službama na svetu i ovim napravili nezaobilazni priručnik za svakog ozbiljnog svetskog putnika.

Uskoro aplikacija

Tim trenutno radi na razvoju mobilne verzije sajta, a kroz nekoliko meseci će lansirati i aplikaciju sa mnogo novih funkcija, uključujući i opciju bukinga taksi vozila.

Trenutno na sajtu  MyWorldTaxi možete videti koje su to registrovane taksi službe u 300 svetskih gradova, koje pogodnosti svaka od ovih taksi službi pruža (da li vozači govore engleski jezik, postoji li mogućnost plaćanja kreditnom karticom, da li su vozila opremljena WiFi urađajima, da li se naplaćuje prtljag itd) i odlučite se za taksi službu u skladu sa svojim preferencijama.

Svaka taksi služba ima svoju ocenu dodeljenu od strane korisnika te možete videti koje su službe najpouzdanije i najbolje rangirane. Isto tako, i vi možete rangirati svaku taksi službu koju ste i sami koristili.

Na ovom sajtu takođe imate priliku da pročitate lokalne savete koje treba imati na umu pri korišćenju taksija, skreće se pažnja na potencijalne prevare i načine kako da iste zaobiđete, a osim svega toga, na raspolaganju vam je i kalkulator cena, u koji možete uneti početnu i krajnju destinaciju, odnosno adresu u nekom gradu, a on će vam reći koliko će vas koštati vožnja, pa vas niko ne može prevariti, s obzirom na to da ste unapred obavešteni.

Ono što je različito kod ovog, u odnosu na druge taksi servise je što tim smatra da aplikacije koje konkurišu tradicionalnom konceptu taksi službi okupljajući pojedinačne taksi vozače i rade van svake regulative stvaraju veliki prostor za haos i anarhiju kad je u pitanju ova vrsta usluge, dok je njihov cilj da u saradnji sa tradicionalnim taxi kompanijama stvore jedan moderan i fleksibilan sistem, koji će svima doneti puno beneficija, kako službama, tako i korisnicima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online