Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.07.2015.
04:30
travelmagazin.rs A

Čime su sve turisti nezadovoljni?

Većina ljudi se nakon povratka sa putovanja vraća zadovoljna, puna energije i pozitivnih utisaka, zaboravljajući čak i neke sitne neprijatnosti, ukoliko ih je uopšte i bilo na putu, jer je mnogo jači utisak sve ono lepo što su doživeli.

Reuters/J.N.
Nisu svi turisti impresionirani Luvrom

Međutim, tu i tamo, pronađu se i neki "nesrećni“ turisti za koje je svet pun razočaravajućih otkrića. Ovo su komentari nekih od njih:

Muzej Luvr, Pariz

- Pretpostavljam da svaka ptica svome jatu leti, ali slike i skulpture me samo malo ili zapravo uopšte ne interesuju, a ovde ih ima baš dosta! - jedan je od komentara na Luvr.

Metropoliten muzej, Njujork

- Odbijam da platim bilo koji iznos da vidim antikvitete koji skupljaju prašinu -besan je jedan turista u Njujorku.

Kip Slobode, Nujork

- Zaista sam baš želeo da mi se svidi, ali sam krajnje razočaran. Stari Kip Slobode je upravo samo to – star - komentar je na simbol Njujorka

Koloseum, Rim

- Da, izgleda sjajno noću, ali osvetlite staro, napušteno postrojenje Dženeral Motorsa u Detroitu i dobićete istu stvar, samo bez dugačkih redova posetilaca - ironičan je jedan turista

Aja Sofija, Istanbul

- Iskreno, unutra nema ništa posebno da se vidi i mesto se raspada. Shvatam da je stara ali zapitala bih se gde im odlazi novac od ulaznica? - bio je jedan od komentara na hram.

Memorijal vijetnamskim veteranima, Vašington

- Ovo je samo zid sa gomilom imena na njemu. Mislim, bez uvrede, ali mogli bi malo da ga učine interesantnijim, jer je nekako previše dosadan! - komentariše jedan turista.

Ajfelov toranj, Pariz

- Krcat, precenjen i ružan izbliza! - kratko i jasno.

Hrist Spasitelj, Rio de Žaneiro

- Uopšte mi nije jasno šta je ovde tako zanimljivo i oko čega se pravi cela pompa? - nezadovoljan je bio jedan turista.

Nacionalni park Jelouston

- Želeo bih da naglasim da nisam neko ko mrzi prirodu. Ja vodim svoju decu na hajking i na penjanje po stenama, ali problem sa ovim mestom je da je dosadno. Ako ste baš ovde zbog nekog drugog razloga, možete da svratite… - komentar je jednog "ljubitelja prirode"

Veliki kanjon, Kolorado

- Ma koliko pogled odavde bio neverovatan, zapravo je malo dosadno. Na svakih 150 metara vidikovac i pogled na istu stvar: ogromnu rupu u zemlji… Bilo bi lepo kada bi obezbedili, recimo, iznajmljivanje segveja! - predlaže jedan posetilac.

Sikstinska kapela, Vatikan

- Nakon obilaska prelepih tavanica crkava gde je ulaz besplatan, duboko sam bila razočarana tavanicom u Sikstinskoj kapeli! - razočarana je bila jedna žena remek delom Mikelanđela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online