Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.03.2016.
03:30
Vestionline A

Top 10 zemalja koje treba posetiti u 2016. godini

Eksperti popularnog turističkog magazina Lonely Planet potrudili su se da pronađu top 10 zemalja, gradova i regiona koje treba posetiti u 2016. godini. Istražite neku od ovih neodoljivih destinacija sada, pre nego što dođu u centar svetske turističke pažnje!

pixabay.com
Bocvana izrasla u jednu od najstabilnijih zemalja Afrike

Bocvana

Demokratska, progresivna, prosvetljena - a iznad svega neodoljivo divlja! Priča o Bocvani je vrlo inspirativna, od siromašne postala je jedna od najstabilnijih zemalja Afrike. Ove godine slavi 50 godina od nezavisnosti, a neke od osnovnih težnji su povećanje ekonomskog rasta i zaštita prirodnih rezervata. Bocvana je zemlja iznenađenja, budite otvoreni da ih doživite!

Japan

Možda je ove godine na drugom mestu liste, ali za putnike koji žele jedinstveno iskustvo, Japan je uvek na prvom mestu! Nigde na zemlji fraza „moderno, a drevno“ nema takvo značenje kao u zemlji izlazećeg sunca. Uspešna ponuda Tokija da bude domaćin Olimpijskih igara 2020. godine podigla je dodatno temperaturu u gradu koji se velikom brzinom razvija, dok iza predgrađa Japan ostaje elegantan i privlačan sa svojim drevnim hramovima.

Sjedinjene Američke Države

"Najbolja ideja“ koju je Amerika ikada realizovala - Nacionalni servis park koji nadgleda 58 nacionalnih parkova i stotine istorijskih znamenitosti - sledeće godine puni 100 godina. Dakle, vreme je da obujete svoju obuću za planinarenje i kročite u čudesno prostranstvo nadrealnih i spektakularnih predela, od dubokih kanjona preko močvarnih područja do veličanstvenih reljefa.

Palau

Palau je nesumnjivo jedna od najmagičnijih destinacija za ronjenje u svetu - i bori se da tako i ostane. Ovaj udaljeni pacifički arhipelag zaštitio je svoju morsku obalu, kako bi opravdao epitet „Serengeti mora“. Ribe, korali i ostala morska stvorenja u ovim vodama će vas zaista zadiviti!

Letonija

pixabay.com
Letonija opčinjava svojom lepotom

Letoniji je trebalo 25 godina da se oslobodi okova komunizma, ali ovo baltičko blago je izgleda spremno da zasija punim sjajem za svoju srebrnu godišnjicu. Ova zemlja oživljava drevnu tradiciju, obnavlja porušene dvorce i transformiše svoju nekada dosadnu kuhinju u vrhunsku gastronomsku ponudu. U međuvremenu, zavodljiva Riga, obnavlja se i raste kao i njena populacija.

Australija

Snaga australijskog dolara tokom poslednjih godina je uticala da putovanje u Australiju postane težak udarac na budžet turista. Ali sa padom cene dizela i stabilizacijom valute, 2016. godina može biti savršeno vreme za putovanje. Želećete da posetite najveće znamenitosti, uključujući i one prirodne, Veliki koralni greben i netaknutu divljinu Tasmanije, od kojih su oba suočena sa sve većim pretnjama po njihovo očuvanje. Posetite ih sada dok su još neizmenjeni!

Poljska

I dok se ostatak Evrope bori sa recesijom, Poljska ima “super moći “ uz pomoć kojih uspešno odoleva! Broj turista se u ovoj zemlji značajno povećao i izgleda da nema kraja bumu, jer je Vroclav preuzeo mandat Evropske prestonice kulture za 2016. godinu. Krakov će biti u centru pažnje za proslavu Svetskog dana mladih, a nove vazdušne linije za Katovice, Ščećin i Gdanjsk znače da će i ove destinacije biti u rastu.

Urugvaj

pixabay.com
Urugvaj nazivaju Švajcarskom Južne Amerike

Procenjuje se da će oko tri miliona turista posetiti Urugvaj sledeće godine - što i nije tako veliki broj imajući u vidu šta "Švajcarska Južne Amerike“ ima da ponudi. U "sendviču“ između Brazila i Argentine, Urugvaj je nesumnjivo postao progresivno društvo sa velikim investicijama u Montevideo. Sa prostranim ravnicama gde možete glumiti kauboja, preko ludog noćnog provoda na moru, do glamura Punta del Este, očekuje se da će broj od tri miliona posetilaca rasti.

Grenland

Grenland ima najmanju gustinu naseljenosti na svetu, ali za one dovoljno hrabre, ovaj divlji predeo nudi brojne mogućnosti: ovde možete videti tračak ponoćnog sunca kako se ogleda na glečeru, možete ploviti među kitovima, hodati nepreglednom tundrom i gledati čarobnu severnu svetlost okruženi belim prostranstvom.

Fidži

Slušajte pažljivo ovo: put u raj je postao malo jednostavniji. Fidži kakvog volimo je povratio svoju ravnotežu posle puča i ustavne krize, a putnici će uskoro osetiti korist od proširenja međunarodnog aerodroma u Nadiju. I sta onda? Lenčarite u spa centru, probajte neki od ekstremnih sportova ili uživajte u čarima ronjenja, jedrenja i ribolova koje ovaj tropski arhipelag nudi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online