Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.07.2016.
01:30
Vestionline A

Ovo su najtopliji gradovi Rusije

Zima je jedna od najčešćih asocijacija kada je reč o Rusiji. Međutim, u ovoj zemlji postoje gradovi u kojima tokom cele zime može da ne padne sneg i gde možete da se sunčate u svako doba godine. Tamo žene oblače bunde kada temperatura "padne" na +10 stepeni Celzijusa, lubenice su tamo žute, a na vrhu planine se pije konjak.

wikipedia.org
Pogled na Soči sa Crnog mora

1. Soči

Najtopliji region Rusije je južni Krasnodarski kraj, gde se nalaze popularne banje Krasnodara, Sočija, Anape i Gelendžika. Među njima se svojim letnjim maksimumom od +39 stepeni Celzijusa izdvaja Soči. Paradoksalno zvuči, ali upravo u Sočiju su održane Zimske olimpijske igre 2014. godine.

Posle tog svetskog sportskog događaja, nekadašnji osrednji sovjetski banjski gradić, gde se na svakom ćošku prodaje šašljik (ruski ražnjići) i pevaju se karaoke, postao je uređeni megapolis sa kafeima, restoranima i prodavnicama sa robom za svačiji ukus.

Pa ipak, čak i posle olimpijske modernizacije, vreli južni grad nije izgubio svoj istorijski banjski šarm. Ovde se i dalje mogu videti žene koje na +10 šetaju u bundama, a na pitanje zašto to rade, odgovaraju: "A kad inače da nosimo bunde"?

2. Astrahanj

Lubenice se gaje u mnogim regionima Rusije, pa čak i u sibirskoj Evenkiji, ali ipak zbog tople klime najbolje uspevaju u Astrahanju, gde je leti prosečna temperatura +25 stepeni. One su jarkocrvene i slatke, pucaju čim se u njih zarije nož... Vredi doći ovamo u avgustu i posetiti festival "Ruska lubenica", gde se mogu degustirati razne vrste ovog ukusnog ploda.

Lubenice nisu jedino zbog čega vredi posetiti topli Astrahanj. Jedan od razloga je i susret sa rekom Volgom, koja se ovde uliva u Kaspijsko more. Privatne firme Astrahanja iznajmljuju brodiće i čamce, a turističke agencije imaju u svojoj ponudi ribarenje. I naravno, ne zaboravite da posetite prelepi Astrahanjski kremlj, koji je izgrađen još za vreme Ivana Groznog krajem 16. veka.

wikipedia.org
Astrahanj

3. Jevpatorija

Smatra se da su Jalta i Sevastopolj najtopliji gradovi na Krimu, ali u Jevpatoriji vrućina može dostići i +41 stepen Celzijusa. Ovaj grad ima samo 100.000 stanovnika. Pored sunčanja i izležavanja na plaži, gradić je interesantan i zbog tragova koje su ovde ostavili mnogi narodi.

Facebook/Paylas
Vesele devojke iz Jevpatorije

4. Mahačkala

U ruskoj republici Dagestan, koja se zbog složenog reljefa zove još i "zemlja planina", nalazi se Mahačkala, jedan od najtoplijih gradova Rusije. Ovde letnja temperatura dostiže +38 stepeni Celzijusa. U Mahačkali kao nigde drugde možete uživati u toplim večerima. Na primer, možete se prošetati do starog svetionika na uzvišenju okruženom uskim istočnjačkim uličicama i niskim kućama, ili sedeti na peščanoj plaži Kaspijskog mora.

Ali najbolje je da kupite legendarni dagestanski konjak ili vino i popnete se na vrh Tarki Tau, odakle se otvaraju najlepši prizori Mahačkale i Kaspijskog mora. Tuda je nekada prolazio Put svile, a danas se tu nalazi samo naselje Tarki sa svega hiljadu stanovnika.

wikipedia.org
Živopisna Mahačkala

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online