Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.05.2017.
03:30
Vestionline A

Deset evropskih plaža na kojima već sada možete da se kupate

U morskim čarolijama najlepše se uživa kada živa u termometru pređe 30. stepen.

pixabay
Tenerife su atraktivne i u maju mesecu

To je najčešće u julu i avgustu, ali tada su plaže krcate, preškiri jedan na drugom i nema nimalo mira. Međutim, ako ste tip ljudi koji podnosi i nešto niže temperature, dobra ideja, možda, može da bude i plaža u maju.

Dobra stara Evropa i tada nudi mnogo prelepih plaža na kojima je temperatura iznad 20 stepeni, pa je u moru sasvim prijatno. Ako želite da izbegnete gužve, ovo su prava mesta za vas.

1. Plaža Teresitas, Tenerife
Teško je reći da su plaže na najpopularnijem kanarskom ostrvu netaknute, ali plaža Teresitas je odličan izbor za mesec maj. Nalazi se desetak kilometara od glavnog grada Santa Kruza, a zlatan pesak koji se tamo nalazi donet je, ni manje ni više, nego iz Sahare!

2. Plaža Ksamil, Albanija
Albanska obala još je netaknuta i neizgrađena, a ova plaža, smeštena petnaestak kilometara od grada Sarande, nudi mir u pravom smislu te reči. More je bistro, a sa plaže možete da doplivate do tri manja ostrva u blizini, pa ako tražite što jeftiniji i mirniji odmor, na pravom ste mestu.

3. Velika plaža, Ulcinj
Ova dugačka peščana plaža na crnogorskoj obali ima pesak koji je, navodno, lekovit, pa se preporučuje ležanje na njemu. Još kad uzmete u obzir da ste stigli u vreme kada nema gužve, poseta Ulcinju može biti pun pogodak.

4. Plaža Petani, Kefalonija
Na najvećem jonskom ostrvu smestile su se dve dobro poznate plaže: Mirtos i Antisamos. Daleko manje je poznata plaža Petani, koja je prekrivena šljunkom i belim peskom, a nalazi se na manje popularnom delu ostrva.

5. Plaža Amado, Algarve
Za razliku od prenatrpanih plaža u južnom delu regije Algarve, plaža Amado nalazi se na zapadu i dodiruje Atlantik. Posebno je popularna za surfere, ali čak i ako uslovi nisu za morske radosti, uvek možete da uživate u sjajnom restoranu na plaži.

6. Plaža Kala Lombards, Majorka
Smeštena je na jugoistoku ostrva, a zapravo se radi o maloj uvali sa belim peskom, kojoj hlad stvara gusta borova šuma. Ovo mesto je izvrsno za porodice sa malom decom, pošto je gotovo svugde plićak.

7. Ramla Bej, Malta
Poznata još kao i "plaža crvenog peska", najveća je peščana plaža na Gozu, jednom od ostrva koja pripadaju Malti. Plaža se nalazi u zalivu, pa ako imate novca i mogućnosti, proverite kakav je crveni pesak.

8. Monsul, Andaluzija
Na severu Španije smestio se park prirode Kabo de Gata koji je, između ostalog, poznat i po brojnim liticama različitih boja. Ispod tih litica nalaze se brojne peščane plaže sa kojih se nekad osmatralo da li se sprema napad gusara. Danas je ta plaža jedna od najlepših u celoj zemlji.

9. Ostrvo Porkeroles, Azurna obala
Do ovog ostrva dolazi se 20-minutnom vožnjom sa francuske rivijere. Prepuno je belih plaža okruženim borovima. Najlepša je Notr Dam, a u jedinom selu na ostrvu možete da uživate u ukusima Provanse...

10. Proizd, Hrvatska
Na ostrvu Proizd, u blizini Vele Luke, ima nekoliko plaža a na svima je more čarobne, tirkizne boje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online