Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.09.2017.
05:30
Vestionline A

Britanka "zamalo nastradala" zbog šoljice čaja (VIDEO)

Džema Vilson i njen pastorak iz Velike Britanije gorko su zažalili kada su se prilikom posete okrugu Anapurna u Nepalu požalili na cenu čaja, prenosi Independent.

printscreen
Napad zbog cene

Tridesetpetogodišnja žena i tinejdžer svratili su nakon pešačenja na šolju crnog čaja. 

Kada je vlasnica čajdžinice došla da naplati račun i rekla da čaj košta 150 rupija (1.2 evra), gospođa Vilson se požalila na cenu, rekavši da obično košta manje. 

"Obično uvek pitam koliko nešto košta pre nego što naručim, a ovaj put iz nekog razloga to nisam učinila. Crni čaj sam do sada uvek plaćala 50 rupija", izjavila je Vilson za britanski "Miror". 

"Zamolila sam je da ponovi cenu, a nakon što je potvrdila da čaj košta 150 rupija, izvadila sam novac i platila joj, uz komentar da je ovo piće kod njih zaista skupo", dodala je. 

Godpođa Vilson i njen pastorak izašli su nakon toga napolje i zastali da fotografišu znak koji se tu nalazio. 

Kada je vlasnica to primetila, istrčala je napolje, nazivajući Britanku "ku*kom" i pokušavajući da je udari letvom. 

Gospođa Vilson i njen sin počeli su da se udaljavaju, a žena je tada počela da ih juri i baca kamenje na njih. 

“Vi Englezi ste bogati. Zašto se cenjkate?”, rekla je. 

Gospođa Vilson kaže da je prošla nepovređena, osim nekoliko zadobijenih modrica na ruci, a incident je zabeležen kamerom. 

“Molila sam je da nas samo ostavi na miru”, objasnila je. 

“Znala sam da bi uzvraćanje bilo loša ideja. Da sam prešla granicu, najverovatnije bih bila mrtva", zaključila je. 


Ipak, mnogi komentatori na Jutjubu rekli su da Britanka nije pokazala poštovanje prema vlasnici, uz obrazloženje da je potrebno mnogo truda i novca da se resursi iz grada dopreme u planinske predele i da je čaj zato bio skup. 

"Obrisala je video u kom se cenjka, a ostavila samo ovaj u kom je žena juri. Nepalci nisu takvi kakvim ih prikazuje", napisao je jedan korisnik. 

"Ova žena je rekla da se mnogo namučila da dopremi čaj iz grada. Normalno je da u udaljenim planinskim oblastima piće neće koštati isto kao u gradu. Kaže da ostali uredno plate i zahvalni su na usluzi, što joj daje motivaciju da i dalje nastavi da služi čaj u brdima, dok je ova žena zahtevala poseban tretman i sniženu cenu. Triput je ponovila da je samo Britanka loša, a da je njen sin dobar", objasnio je drugi. 

Nepal, u kojem većina stanovnika preživljava sa svega 0.85 evra na dan, jedna je od najsiromašnijih država sveta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online