Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.10.2017.
01:30
A. Šišić - Vesti A

Neobični popusti u barovima širom sveta: Što bujnije, to jeftinije

Šta je džabe i bogu je drago! Nepisano je pravilo da devojka može da pije na račun prijatelja, partnera ili vlasnika restorana. Kad spaze neku lepoticu u klubu mladići se često utrkuju ko će joj prvi poslati za sto čašu omiljenog koktela. Pojedini barovi širom planete imaju ustaljeno pravilo da dame određenim danima u nedelji ne moraju da se late za novčanik jer je te večeri sve - na račun kuće.

pixabay.com
Popusti kakve ne očekujete

Japanci su se dosetili da devojkama ne daju baš sve na tacni, pa su u baru hotela Hilton u Osaki postavili neobični ultimatum pripadnicama nežnijeg pola. Vlasnici su osmislili da zavodnice koje dođu u visokim potpeticama dobiju ogroman popust na alkohol. Iako piće nije besplatno, cene se zbog visoke štikle toliko umanjuju da postaju prava sitnica. Prema hotelskoj politici, visokim se smatraju samo od pet centimetara pa naviše. Ovaj minimum donosi deset odsto popusta na točena piva, organska vina i koktele.

Muškarci sa povlasticom

U Bankoku vlasnici bara Woobar su se sažalili na pripadnike jačeg pola, pa su napravili veče muškaraca. Jednom u nedelji mladići piju, a ne plaćaju. Muškarcima je i dalje neobično da ne moraju da ojade novčanik. Konobari kažu da su nepoverljivi, ali da se polako navikavaju na ovu do sada žensku povlasticu.
- Nakon prvog pića uglavnom pitaju: Da li ste sigurni da je besplatno?

Da žene mogu i da jedu za sitan novac potvrdio je ove godine BBC. Objavio je da je u Kini jedan vlasnik restorana ženama omogućio popust na meni u zavisnosti od toga koliku veličinu brushaltera nose. Ispred lokala je osvanula reklama koja glasi "Ceo grad traži prsa". Dame sa bujnijim poprsjem mogu da ručaju za svega nekoliko dolara. Mnogima je ovakav vid promocije zanimljiv, ali ima i onih koji smatraju da diskriminiše kako žene, tako i muškarce koji svoju porciju piletine sa bambusom moraju da plate po punoj ceni.

Rat nekulturi

Na društvenim mrežama često mogu da se vide neobične reklame koje je neko uslikao. Tako u nepoznatom baru stoji tabla na kojoj piše da ko god dođe bilo da je muško ili žensko i kaže "dobar dan" konobaru dobiće jeftiniju kafu. Na ovaj način vlasnik je verovatno želeo da objavi rat nekulturi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online