Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.04.2012.
12:56
Sponzorisani tekst A

Muče vas akne, fleke i(li) ožiljci?

Ako vas muči neki od ovih problema, nije kasno da ih se otarasite!

Akne vulgaris predstavljaju hronično zapaljensko oboljenje lojnih žlezda za čiji nastanak su odgovorni mnogi faktori: nasledje, hormonski status, suženje izvodnog kanala lojne žlezde, bakterija Propyonibacterium acnes, imunitet i dr.

Akne vulgaris predstavljaju hronično zapaljensko oboljenje lojnih žlezda
 

Promene su najizraženije na koži lica u tzv. T-zoni: čelo,nos i brada,a javljaju se i na obrazima, kao i na leđima i grudnom košu, odnosno na mestima gde su lojne žlezde najaktivnije.

I ako većina ljudi smatra da je laser novina u medicini u Poliklinici NADA DIVA od samog osnivanja-pre 16 godina koriste se laseri u lečenju svih estetskih promena na koži,.a sa velikim uspehom i lasersko lečenje akni kao i posledica nepravilno lečenih akni kao što su fleke i ožiljci.

U zavisnosti od težine kliničke slike akne mogu biti blage, u vidu komedona, srednje sa pojavom papula, umereno teških sa pojavom papulopustula i teški oblici sa nodusima i cistama.

- Ako kliničkom slikom dominiraju akne, crvenilo, tada u Poliklinici NADA DIVA koriste: -Nd.YAG laser talasne dužine 1064nm ima jako protivupalno dejstvo,brzo i efikasno "suši" bubuljice,odmašćuje kožu i smiruje postinflamatorno crvenilo a deluje i na hiperpigmentacije zaostale posle zapaljenja. Prva serija tretmana podrazumeva 4 terapije tokom dve nedelje a kasnije se predlaže održavanje prema kliničkoj slici.

U Poliklinici NADA DIVA koriste lasere za otklanjanje ovih problema kože
 

- Ako kliničkom slikom dominiraju fleke, crvene ili smeđe boje koristimo:

-V-BEAM laser talasne dužine 595 nm, koji prepoznaje crvenu boju, apsorbuje se od strane hemoglobina u krvnim sudovima i na taj način obezbojava postojeće crvene i smeđe flekice ali i snažno ubrzava regeneraciju svežih ožiljaka. Radi se 2-4 puta , sa razmacima od po mesec dana..

- Ako kliničkom slikom dominiraju stari ožiljci od akni u boji kože koristimo:

- FRAXEL laser. Ovaj laser spada u red Er.YAG lasera talasne dužine 2940nm koji ima poseban dodatak za frakcionisanje postojećeg laserskog snopa. Pored finog odstranjivanja površnog sloja kože, on dovodi i do stvaranja novih kolagenih vlakana koji popunjavaju defekte kože, ali istovremeno i potiskuje stara i oštećena vlakna u dubinu i na taj način briše ožiljke, strije i vrlo duboke bore. 

Prekontrolišite svoje mladeže i ostale promene na koži

Pored fantastičnih rezultata u rešavanju svih nepravilnosti sa površine kože, ovaj laser je nezamenljiv i kao istovremeni lifting efekat u zatezanju kože lica.Tretman traje 40 minuta, a nakon tretmana se javlja crvenilo kože koje traje od 6-48 sati. Efekat je vidljiv već nakon prvog tretmana, ali za konačno rešenje problema potrebno je izvesti nekoliko procedura u zavisnosti od stanja kože.

Terapija medicinskim laserima je apsolutno bezbedna, bezbolna i konforna za pacijente, a efikasna u vrlo kratkom periodu.Terapiju sprovodi lekar dermatolog uz dobru saradnju sa pacijentom što je neophodno za uspešno lečenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online