Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.09.2015.
06:30
24Sata rs A

Ovo je najzdraviji napitak na svetu (a nije voda)

Prirodni sokovi su sve popularniji dodatak ishrani, jer na taj način možete da unesete u organizam i namirnice koje inače ne volite da jedete. Ovaj napitak može da vam produži život.

tastykitchen.com
Sve izmešajte i popijte

Sok se pravi od šargarepe, jabuke, limuna i đumbira i ima odličan uticaj na vaše zdravlje. Sve sastojke ubacite u sokovnik i dobijeni sok popijte odmah.

Zašto?

Šargarepa popravlja vid, delotvorna je protiv raka, kožu čini mladom i zdravom, dobra je za srce, čisti telo, dobra je za zdravlje zuba i desni i protiv srčanog udara.

Jabuka jača imunitet, potpomaže mršavljenje, stimuliše rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne šupljine, stimuliše probavu, štiti srce i krvne sudove, pomaže kod stresa, umora i nesanice, štiti od bakterija i virusa, sprečava nekoliko vrsta raka.

Limun čisti jetru i stimuliše njen rad, prirodni je antiseptik i antioksidans, sprečava grip, prehladu i mnoge vrste infekcija, pomaže kod kolika i želudačnih tegoba, pomaže probavi, podstiče stvaranje enzima u jetri, normalizuje rad creva i olakšava njihovo pražnjenje, sprečava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog pritiska i povećava nivo dobrog holesterola, alkalizuje organizam, sprečava grčeve i bolove u mišićima, reguliše rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Đumbir ublažava želudačne tegobe i nadutost, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu, posebno morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu usled hemoterapije, poseduje anti-bakterijska, anti-gljivična i anti-toksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade.

Đumbir je takođe anti-histamin i zbog toga se koristi kod alergija, ima antiupalna svojstva, zbog kojih se koristi kod lečenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva, hemijski sastojci, koje sadrži đumbir, su korisni u sprečavanju procesa biosinteze prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

Delotvoran je protiv artritisa, sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način pomažu varenju i sprečavaju grčeve, sprečava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, smanjuje nivo holesterola i sprečava nastanak krvnih ugrušaka, koristi se za lečenje želudačnih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

A sad dobro razmislite hoćete li ovaj napitak da napravite odmah i osigurate sebi dug i zdrav život!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online