Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.02.2017.
04:30
Vestionline, zadovoljna.hr A

Ove promene u vašem telu ukazuju na ozbiljne zdravstvene probleme

Upalni procesi u našem telu događaju se često. I dok su neki dobri za naše zdravlje i štite nas od bolesti, drugi mogu imati potpuno drugačiji efekat, a ako se ne leče, mogu postati opasni za naše zdravlje.

pixabay.com
Obratite pažnju na simptome, mogu ukazivati na to da vam je zdravlje ozbiljno ugroženo

Donosimo 5 znakova u telu koje ne smete ignorisati jer otkrivaju upale:

1.Crvenilo i otok na koži

Ako primetite kako su na koži počele da vam se događaju promene poput otoka ili crvenila, znajte kako su to prvi znakovi upale koje ne smete da ignorišete. Oni se događaju na mestima na kojima je došlo do oštećenja kože uzrokovanog opekotinama, ranama ili ubodima, a uzrokuju ih bakterije koje "napadaju'"tkivo. Ako je reč o manjim povredama, one se mogu lečiti antibiotskim mastima, ali ako je upala zahvatila veću površinu kože, vreme je da potražite savet lekara.

2. Bolovi u mišićima i zglobovima

Bolovi ovog tipa najčešće se manifestiraju nakon treninga ili neke druge naporne aktivnosti i oni su normalna pojava koja bi kroz dan-dva trebalo polako da nestane. Ipak, ako se ovakvo stanje nastavi ili pak ako se dogodi bez nekog posebnog razloga, to može da bude znak neke veće upale koja se događa u telu. Bolovi u mišićima, ligamentima i hvatištima tetiva mogu da upućuju na upalu živca ili neku reumatsku bolest, dok učestali bolovi u zglobovima mogu biti pokazatelj artritisa - upale zglobova.

3. Bolovi u želucu 

Mučnina, gorušica, bolovi u predelu stomaka mogu biti uzrokovani određenom hranom ili pićem, stresom, lekovima ili virozom. Ali, isto tako, spomenuti simptomi, posebno ako se često ponavljaju, mogu opisivati i upalni proces. Reč je o gastritisu - upali želučane sluzokože koji, ako se ne leči može postati vrlo neugodan i bolan. Ako osetite spomenute promene u želucu i predelu stomaka, koje se pojavljuju, potražite pomoć doktora opšte prakse.

4. Otežano mokrenje

Osećaj kao da morate da mokrite iako to nikako ne uspevate ili pak mokrite otežano, uz probadajuću bol i pritisak najčešći su znakovi upale bešike. Ovi simptomi pokazatelj su ozbiljnog upalnog procesa koji ne smete da ignorišete.. Ukoliko se ne lieči, upala bešike može postati opasna i za druge organe, te može izazvati i upalu bubrega. Ako osetite pomenute simptome, potražite savet lekara.

5. Promene na očima

Organ vida vrlo je osetljiv na spoljne uticaje. Iritacije oka mogu biti uzrokovane alergijama, prašinom, vetrom, predugim korištenjem kompjutera ili pak raznim povredama. Simptomi su curenje, crvenilo i peckanje oka, koji traju kratko i stanje oka se ne pogoršava. Ako crvenilo postaje sve izraženije i propraćeno je otokom i bolovima, to može da bude pokazatelj upale oka. Najčešća upala je konjuktivitis koji, ako je uzrokovan bakterijom, mora biti tretiran antibioticima. Druga promena koja upućuje na bakterijsku upalu je ječmenac - akutna infekcija koja uzrokuje crvenu kvržicu uz rub očnog kapka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online