Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 13.11.2017.
15:47
Prof. dr Zorica SAVKOVIĆ A

Napredak regenerativne medicine: Biomaterijal kao spas

Na prvom srpsko-ruskom simpozijumu regenerativne medicine, nedavno održanom u Beogradu, predstavljene su nove metode i dostignuća koja se primenjuju u Ruskoj Federaciji. Tim ruskih lekara, predvođen akademikom Ernstom Muldaševim, direktorom Sveruskog centra za očnu i plastičnu hirurgiju, prezentirao je srpskim stručnjacima Alloplant (različite vrste biomaterijala), koji se koristi za transplantaciju, sprečavajući stvaranje ožiljaka.

Promo
Izlaganje uglednog gosta: Prvi simpozijum regenerativne medicine u Beogradu

Akademik Muldašev, koji je izumeo Alloplant, kao ilustraciju efikasnosti ovih biomaterijala (ima ih 96 vrsta), naveo je primere pacijenata kojima je vraćen vid ili su posle nekroze i preloma glave, butne kosti prohodali bez hirurške intervencije i ugradnje veštačkog kuka.

Akademik Ernst Muldašev

Besplatno za čitaoce "Vesti"

Pacijenti koji žele više informacija o ovom načinu lečenja mogu se javiti na tel. +381 63 274 177 (sedam dana u nedelji 24 sata telefon je otvoren za sva obaveštenja o ovoj revolucionarnoj metodi lečenja). Svi čitaoci "Vesti", koji se pozovu na naš list, imaće besplatne konsultativne preglede u Beogradu kod prof. dr Zorice Savković.

Ispričao je i o njegovom uticaju na brzo poboljšanje kod teških degenerativnih promena kičme i zglobova.

Ruski stručnjak i njegovi saradnici su izrazili spremnost da maksimalno pomognu u primeni Alloplanta i drugih terapeutskih metoda u Srbiji. Objasnili su da se zahvaljujući ovim biomaterijalima mogu stimulisati regeneracija krvnih ili limfnih sudova, rožnjače, sklere, kože, konjuktive, nerava, unutrašnjih organa...

To je potvrđeno mnogim eksperimentalnim i kliničkim istraživanjima, koja su vršena u naučno-istraživačkim institutima Rusije zajedno s inostranim specijalistima iz SAD, Japana, Meksika...

Za poslednjih 25 godina, kako je istaknuto, biomaterijali Alloplant uspešno su primenjivani u lečenju dijabetične retinopatije, glaukoma, pigmentnog retinitisa, atrofije očnog nerva, uveitisa, tromboza vena mrežnjače, trauma, keratitisa, miopije, tumora, opekotina i urođenih defekata...

Primenjuju se u oftalmologiji, maksilo-facijalnoj i plastičnoj hirurgiji, stomatologiji, grudnoj hirurgiji, neurohirurgiji, proktologiji, ortopediji, traumatologiji, hirurgiji jetre, ginekologiji...

U prilog ovoj tvrdnji govori činjenica da je pacijentima iz 70 zemalja sveta obavljeno više od četiri miliona uspešnih operacija u Rusiji!
 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.11.2017. 23:35
Velika je čast da tako veliki akademik, kao što je E. Muldašev, posetio Beograd i održao predavanje o Alloplantu. Sve pohvale za prof. dr Zoricu Savković koja je sve to organizovala.
Četvrtak 02.08.2018. 12:35
Svaka čast doktorici Savković, neznam kako osoba sa toliko kaznenih prijava i prevara uspeva da organizuje tako nešto! Svaka čast i ovima koji komentarišu Zoricu Savković!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online