Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.12.2017.
13:48
Tanjug, Vestionline A

Domaći i strani ginekolozi o najčešćim problemima u trudnoći

U Beogradu je danas počeo trodnevni Međunarodni kongres ginekologa i opsteričara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Tanjug
Predsednik ginekološke sekcije srpskog lekarskog društva Snežana Rakić na svečanom otvaranju 15. Međunarodnog kongresa u organizaciji Udruženja ginekologa i opstetičara u hotelu Metropol

Skup je prilika da domaći i strani ginekolozi razmene iskustva iz reproduktivne medicine, ginekološke onkologije, endokrinološkim problemima u trudnoći, višestrukim trudnoćama i anomalijama ploda.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Meho Mahmutović rekao je da su ginekolozi i opstetičari stub medicine, jer se bave odgovornim, teškim i zahtevnim poslom, da imaju priliku da vide i pomognu u stvaranju novog života. 

- Ovakvi skupovi su prilika da se razmene iskustva, čuju novine iz vaše oblasti. Zadatak ministarstva je da vam omogućimo da možete da imate sa čim da radite i gde da radite i da postižete dobre uspehe - rekao je Mahmutović na otvaranju skupa.

Rezultati srpskih lekara, kako je naveo, pokazuju da domaća medicina po kvalitetu i standardima ne zaostaje za evropskom, a da je cilj u narednom da se zdravstvo u Srbiji postane lider u regionu.

Tanjug
Meho Mahmutović

Dobre rezultate, naglašava, potvrđuje i bodovanje na Duing listi gde je srpsko zdravstvo prepoznato po kvalitetu i pozicionirano je bolje od osam članica EU. 

- Mi se time ne zadovoljavamo, mi želimo da napredujemo dalje i da vratimo naš zdravstveni sistem na jedno od prvih mesta u Evropi - naglasio je on.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Nebojša Lalić rekao je da skup obnavlja tradiciju, a ideja je da se razmene rezultati, ideje i saznanja na širem prostoru od Srbije.

"Nema uspeha bez razmene ideja i rezultata", naglasio je Lalić.

Na 15. međunarodnom kongresu Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske govoriće više od 100 predavača, od čega je polovina iz inostranstva, a skupu će prisustvovati oko 800 lekara.

Predsednik Udruženja ginekologa i opstretičara prof. Alekšandar Stefanović kaže da je skup prilika da se prošire znanja lekara.

Lekari će biti u prilici da čuju najnovija dostignuća u oblasti reproduktivne medicine i ginekološke onkologije, o najčešćim endokrinološkim problemima u trudnoći, anomalijama ploda i višestrukim trudnoć.

Na skupu su danas dodeljene medalje Nikole hadži Nikolića istaknutim pojedincima koji su dali poseban doprinos u radu udruženja. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online