Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.09.2014.
14:21
S. Ban A

Jupiter umnožava i dobro i loše

Jupiter je planeta koja se u astrologiji smatra anđelom čuvarem. Njegov položaj u natalnom horoskopu pokazuje gde osobu očekuje sreća i s koje strane stiže spasonosno rešenje. Vlada Strelcem, pa se zbog njegovog blagotvornog upliva veruje da su ljudi rođeni u tom znaku srećnici. Potrebno mu je 12 godina da pređe ceo zodijački krug što znači da se u svakom znaku zadržava godinu dana. Tokom tog perioda, veruje se, osobe čije je Sunce u istom znaku, osećaju blagodeti i napredak.

 

Međutim, u praksi se često nailazi i na jednu neobičnu okolnost, a to je da se ponekad smrtni slučajevi pripisuju tranzitu ove planete. Dešava se da u periodu kada Jupiter tranzitira neku važnu tačku u natalnom horoskopu, umesto da donese očekivanu sreću, blagostanje i rešenje važnih problema, osoba trpi rastanke, a nekada, čak, ovo može ukazati i na smrt vlasnika horoskopa koji proučavamo.


Ovo neobično dejstvo ove planete pripisuje se njenoj oslobađajućoj energiji. Naime, Jupiter predstavlja slobodu, viša znanja, više horizonte, pa njegov tranzit može ukazati na oslobađanje od istrošenog tela, naročito kod osoba koje žive veoma loše ili dugo boluju. S druge strane, i u horoskopima bližnjih, njegov prolaz preko nekog od svetala (Sunca ili Meseca), može ukazati na smrt roditelja, naročito ukoliko su oni na neki način teret svojoj deci.

Smrt kao nagrada

Simbolika Jupitera potvrđuje neka učenja koja kažu da je telo samo prevozno sredstvo, a duša je ta koja je besmrtna i seli se iz života u život. Gledajući iz tog ugla, proizilazi da je smrt nagrada jer predstavlja kraj puta u kome je duša bila zarobljena u okovima fizičkog tela.

Ne možemo nekome reći da je smrt roditelja oslobađanje i rasterećenje, ali, ako su okolnosti takve da je smrt najbolje rešenje i za bolesnog, a i za njegovu porodicu, skoro bez greške ćemo u njihovim horoskopima naći Jupitera na značajnom mestu.


S druge strane, često se zaboravlja da Jupiter predstavlja ekspanziju, ali da to ne mora da bude samo nešto pozitivno i dobro, već može biti i loše. Ova planeta predstavlja širenje i rast nečega, pa ako je dilema kako će se nečija bolest odvijati, odgovor je nepovoljan, jer će intenzitet jupiterske energije pospešiti brzu progresiju zatečenog stanja. Jednom rečju, ova planeta umnožava sve na šta naiđe, bilo da je dobro ili loše.

Sve ovo isto važi i za deveto polje natalnog horoskopa koje je analogno znaku Strelca. Dakle, jaka aktivnost ovog polja u suštini predstavlja viša znanja, daleke horizonte, slobodu i napredak, ali je često naglašeno u trenutku nečije smrti što znači da se čovek oslobađa i prelazi u neke druge, nama nepoznate dimenzije.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Jupiter određuje bogatstvo
ZVEZDE I MISTERIJE Zvezde tope kilograme
ZVEZDE I MISTERIJE Jarac, kralj strpljenja
Utorak 16.09.2014. 09:12
Ово је класично светогрђе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online