Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.01.2015.
13:13
S. Ban A

Savršen horoskop ne postoji

Tumačenje natalnog horoskopa počinje onda kad izračunamo položaj kuća i planeta koje dobijamo na osnovu podataka o datumu, mestu i času rođenja.

zastavki.com
 

Za analizu su važni svi elementi jer oni čine građu na osnovu koje formiramo portret ličnosti i put njenog života. Svi horoskopi imaju 12 kuća i u njima je raspoređeno osam planeta i dva svetla, Sunce i Mesec.

Planete mogu biti na jakim položajima i izložene naglašenim aspektima i to čini "jak" horoskop. Mogu biti i na slabim položajima izložene slabim ili čak nikakvim aspektima i to predstavlja horoskop koji ukazuje na slabu energiju i bledunjav život.

Jak horoskop ne znači jaku ličnost već buran život, a slab horoskop znači život bez promena, zanimljivosti i specifičnosti. Jak horoskop ne znači da je dobar, i obrnuto, slab ne predstavlja lošu sudbinu. Sve zavisi od toga šta osoba želi i čemu stremi tokom života, a to određujemo prema osnovnom kvalitetu znaka u kome se nalaze Sunce, Mesec i podznak.

Nepoželjne kombinacije

Natalna karta treba da utvrdi kako će se u predisponiranom životu ponašati i snaći osoba čiji se horoskop analizira. U pustom životu u kome se malo toga događa, strastvena i jaka ličnost će biti nezadovoljna. Ovakvih nepoželjnih kombinacija ima dosta i one su često osnovni problem iz koga proističu svi ostali u životu. Utvrđivanje psihološkog profila portreta ličnosti osnov je analize horoskopa koji nikada ne sme biti preskočen. Preskakanje tog dela analize je kao kada se gradi kuća bez temelja.

Oni određuju ambicije, pa prema tome i odnos prema ostvarenju nekih životnih polja koja su nekome uslov za sreću, a nekima potpuno nevažna. Na primer, jaka Riba neće biti nesrećna ako ima "slab" horoskop jer će život provesti utopljena u svojim snovima, mašti i kreativnom radu. Ali, isti takav horoskop ako zadesi jednog Lava, frustracija je neizbežna jer život u senci je u potpunoj suprotnosti s njegovom osnovnom prirodom.

U horoskopu osobe koja dobro vlada svojim temperamentom zastupljene su planete u svim elementima - u vatri, zemlji, vazduhu i vodi. Tako raspoređene planete omogućavaju osobi da u različitim okolnostima reaguje idealno, da se povuče kada je pametno ili da se nametne kad je potrebno. Međutim, u horoskopima se najčešće nailazi na zastupljenost jednog elementa što onda govori o dominantnim osobinama koje osoba nije u stanju spontano da savlada.

Savršen horoskop ne postoji. Ipak, postoje oni koji teže ka savršenstvu, a takvih je malo. Čak i tada, kada je osoba rođena u trenutku kada su planete bile, svojim položajem, blagonaklone, uočljivo je, u praksi, da osoba umesto da koristi sklad koji joj je podaren rođenjem, nesmetani protok energije se pretvara u lenjost, pa tako, osećaj da nešto možemo proizvodi nedostatak izazova čime se poništava svaka ambicija. Jer, za uspeh je potrebna volja i želja, a one su predstavljene napetim aspektima koji, iako nas muče i unesrećuju, ipak i pokreću. Bez obzira na to što svi težimo beskrajnom miru i skladu, patnja je ta koja iz nas izvlači vrhunska dela.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Sreća zapisana u genima
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online