Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.10.2016.
12:30
Vesti A

Sedam etapa ljudskog života

Začetnik astrologije s naših prostora Mile Dupor smatrao je da je život podeljen u sedam ciklusa, a to je objašnjavao činjenicom da je život vođen ciklusima Sunca i Meseca, čije su mene na svakih sedam dana, Saturn obilazi kvartal za sedam godina, Uran se toliko zadržava u jednom znaku, Pluton u dekadi. Nauka je već utvrdila Hipokratovu postavku da se totalna izmena ćelija kod ljudi dešava takođe, na svakih sedam godina. Sedmične etape su primećene i u mnogim pojavama među živim bićima, a astrološki se mogu pogledati i kroz sedam životnih ciklusa.

advice.chnlove.com
 

Dakle, do sedme godine se oslobađa energija deteta. Velika je glava i oči (Sunce i Mesec), radost, početak školovanja i ova etapa se završava odbacivanjem mlečnih zuba.

Do 14. godine čovek pokazuje majmunski nemir, oponašanje, znatiželju, igru, nestašluk. Sve je pod simbolikom nestašnog Merkura.

Do 21. godine se javlja melanholija, obline, pubertet. Sve pojave oponašaju osobine elegantne zaljubljene i provoda željne Venere.

Do 28. godine nastupa mladalaštvo, razvoj mišića. U ovom periodu čovek je svadljiv, borben, spreman za bitke. Ekscentričnost je identična osnovnim osobinama koje opisuje Mars.

Do 35. godine čovek stvara porodicu, rađa decu. U ovom periodu ga muče dileme i nemiri kao posledica nesređenosti i to se povezuje sa nemirnošću asteroida.

Do 42. godine je period uspona, vrhunskog uspeha i staloženosti što odgovara simbolici Jupitera.

Do 49. godine se završava zrelost, talenti i mogućnosti su već ispoljeni! Put je utvrđen, a osoba postaje sve više konzervativna i mirna. Lice poprima boju zemlje, pokreti su sporiji, a počinje i kostobolja, kao i prve hronične bolesti. To odgovara ponašanju Saturna.

Nakon ovog ciklusa život se svodi na vegetiranje i vraćanje unazad do senilnosti.

Znaci starosti

Neke astrološke škole tumače životne cikluse po redosledu planeta. Nisu određene precizne godine, ali prvi znak starosti ukazuje dominacija Saturna, a to je vreme kada čovek bledi i tamni u licu, gubi težinu i visinu i postaje zaboravan. Posle takvog sedmogodišnjeg ciklusa nastupa ciklus Urana, kada se kaže da je neko podetinjio u starosti. Posle tog perioda nastupa carstvo Neptuna, čovek gluvi, sve lošije pamti i slabije vidi, što su znaci da je odlazak u večnost - blizu.

b
 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Život u sedam faza
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online