Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.09.2017.
12:30
Astrosavet.rs, Vestionline A

Kakve je promene kod ove osobe izazvalo preseljenje u drugu državu?

Jedna od tradicionalnih (Hermesova) formula za sreću jeste benefici na uglovima, a za nesreću malefici na uglovima.

pixabay.com

U datom primeru ne može a da se ne primeti da je natus preseljenjem za Sarasota Beach doveo Jupitera na Asc a vladara 10 polja.

Pre svega, benefik na uglu je formula za sreću a on je egzaktno na Asc.

Ovo će natusu dati uspeh u poduhvatima, naročito u poslovima jer dovodi vladara karijere na sam ugao, može dati ekonomsko poboljšanje i viši životni standard… Kako ima kvadrat sa Mesecom i opziciju sa Uranom i Plutonom ovo se ne može izbeći, nepovoljno je što je u polje odnosa stavljen Uran i Pluton.

Uran u 7 polju nije povoljan za brak osim u slučaju da je partner već razveden a da natus ima dovoljno širine i slobodumlja te odnos shvati neobavezno i slobodno. No, u uobičajenim situacijama signifikator je za razvod te ako je natus u braku postoji tendencija razvoda, prekida, ili naglog gubitka bračnog partnera jer je tu i Pluton.

U svakom slučaju, drastične promene u partnerskim odnosima…

U karti za New London vladar karijere je bio u polju gubitaka a Uran i Pluton u polju posla te je natus po tom osnovu mogao trpeti dok u drugoj karti stavlja SČ na vrh 6 te će imati više prilike za posao a vladar karijere na vrh 1 te natusu sam po sebi dolazi posao.

Kvadrat sa Mesecom daće neumerenost i vid rasipnosti ali u relokaciskom horoskopu Mesec je doveden na vrh 4 što je važno da se natus oseća udobno i blisko mestu u kome živi.

Sledeće što se uočava jeste da je sada Sunce na MC …

Ovo natusu donosi uspon, položaj u društvu kao i podršku bitnih ljudi i autoriteta. Sa Suncem u 10 sada mora na neki način da se istakne, da zablista…

MC
Uglovi su veoma važni jer su oni zapravo kao antene koje privlače energiju, a najpre ono što je na samom uglu.

IC
Četvrta kuća daje osećaj udobnosti, pripadanja određenoj lokaciji, osećaj sigurnosti i stabilnosti. Govori i koliko se dobro uklapamo sa tradicijom, običajima, idejama i ljudima na datom mestu.
Mesec na vrhu 4 ima mnogo više snage nego u 3 te je natus poboljšao 4 u meri u kojoj je to moguće.

ASC
Planete na Ascendentu ispoljavaju direktan uticaj na vitalnost natusa, njegovu energiju, ličnost - ovde postoji najličnije direktno iskustvo koje govori o promenama samog natusa u tom mestu. Izražava se u vidu lične ekspresije i identiteta, glavnog fokusa, interesa i aktivnosti.
U relociranom čartu Jupiter je postavljen na Asc.

DESC
Desc simboliše partnerske odnose, odnose sa drugima, odnose sa javnošću, ljude koji dolaze u naš život i njihov uticaj na nas, kvalitet odnosa, pa je ova kuća veoma bitna ukoliko želimo da poboljšamo odnose, brak...
Što ovde nije slučaj…

1.
Sve što postoji u natalu je semena forma svega što se može desiti u bilo kojoj lokaciji.
Kako je pitanje koja je od ove dve lokacije bolja za pisanje astrološke knjige, neophodno je videti dali natus za isto ima potencijal.
Vladar 3 je u 10, a Merkur što bi moglo dati karijeru pisca u trigonu sa Marsom u 6 (posao, svakodnevne aktivnosti)
Sa ovim već postoji početni potencijal…
U relociranom čartu vladar 3 postaje Venera u Škorpionu gde Uran (astrologija) egzaltira i u blizini samog stepena egzaltacije Urana (11)
Venera u konjukciji sa Neptunom daće ovladavanje tajnama, inspiraciju za pisanje, i ostvarenje ideala (Neptun) kome teži…
A kako je ova Venera već u dobrom aspektu sa vladarem 10, u relociranom horoskopu vladar 10 je samo postavljen na ugao te se ovde daleko lakše izražava.

2.
Vladar 4 ostaje isti ali je Mesec doveden na vrh 4, 4 je kuća Meseca te osoba može imati osećaj bliskosti u mestu u kome živi.

3.
Aspekti koji se obrazuju ka uglovima.
Asc je došao na 5 stepen, stepen Lava (kreativnost,talenti, vrednosti, publika)
Uran je na 5 stepenu Device i egzaktno je na vrhu 7 (kako smo prihvaćeni u javnosti i šta nas u javnost izvodi (Uran))
Jupiter je na 5 stepenu Riba i sada je egzaktno na Asc.

4.
Kuća u kojoj se nalazi natalni vldara Asc.
Natalni vladar Asc je Jupiter u natalnoj 12 te natus teško dolazi do izražaja u ovoj kući. Bez obzira što je ovo dobra kuća za istraživanje više je za sve što je zatvorenog tipa.
Sa relokacijom natalni vladar Asc dolazi u 1 te natus više dolazi do izražaja. Jača identite i osećaj vrednosti. Daje samouverenost i potrebu da se istakne… Aspekti ka ovoj planeti se neće promeniti, ali će se promeniti njen status u kući.
Jupiteru u 12 nije loše ali ako natus želi da se istakne mora izaći iz 12…
Osoba sa relokacijom postaje otvorenija… U natalu ima aspekat vladara Asc sa planetom u 3 a sada ovo samo jača. Pogotovu što sada dolazi u harmoničan aspekat sa vladarem 3, Venerom te počinje da se izražava skladnije, prijatnije … Dobija od Venere rafiniranost i finoću u izražavanju, mada je sama Venera u izgonu kao i Merkur. Dok je u prethodnom slučaju vladar 3 bio Merkur u izgonu u trigonu sa Marsom te je izražavanje bilo oštrije i direktnije.

5.
Stanje sa relociranim vladarem Asc
Relocirani vladar Asc je planeta koja je natalno snažna i povoljna i u povoljnom aspektu sa vladarem 3 (pisanje) u relociranoj karti.

6.
Obratiti pažnju da li vladari natalnih uglova formiraju aspekte ka relociranim uglovima. Područja u kojima postoji pozitivna veza između natalnih vladara uglova i relokacijskih uglova nose u sebi potencijal za uspeh u životu.
Vladar natalne 1 pravi konjukciju sa relociranim Asc, vladar natalne 12 (istraživanje) je na vrhu relocirane 7 (javno) i u sekstilu sa relociranim vladarem 3, Venerom…

7.
Ukoliko postoje planete koje su na uglovima u relokacionom horoskopu, pa čak i ako ne prave aspekte sa natalnim uglovima ili ako nisu vladari natalnih uglova – one će svejedno biti one koje bivaju probuđene.
Ovo smo već opisali kroz stavku 6.
Probuđeni su Jupiter i Uran a što je važno za njen cilj, pisanje astrološke knjige. A sa Jupiterom status i uspeh se dovode u 1 na Asc.

8.
Ukoliko su naglašene pozicije planeta u 6, 8 ili 12 u relokacijskoj mapi – to ukazuje da su opšte tendencije za uspeh u najvećem broju aktivnosti života u tom mestu oslabljene.
Sa relokacijom natus jača jer izlazi iz natalnih 6,8 i 12.

9.
Obratiti pažnju na kuće u kojima se nalaze Sunce i Mesec, budući da su oni uvek signifikatori izvora života.
U relociranom čartu Sunce je u 10 a Mesec na vrhu 4 što će natusu promeniti situaciju vezano za simboliku ovih polja.
Obe pozicije su već protumačene u gornjim redovima.
Zaključak je da su promene izazvane relociranjem povoljne za natusa.
Naročito za pisanje astrološke knjige

Autor teksta. Astrolog Tanja Joksimović, I.S.A.R CAP Astrolog © Astrosavet. Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Roditelji po meri zvezda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online