Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 04.12.2010.
16:36 >> 20:35h
Vestionline A

Huligani napali Marakanu, kamenovan Lukić!

Grupa od 100 do 150 navijača fudbalskog kluba Partizan danas oko 14.15 sati kamenovala je severnu stranu stadiona FK "Crvene zvezde", a policija je do sada privela tridesteak izgrednika, prenose beogradski mediji.

Navijači "Partizana" su dovedeni u policijsku Upravu za grad Beograd i u toku je utvrđivanje njihove krivične ili prekršajne odgovornosti, navode u MUP-u.

Polupan ulaz na stadionu Crvene zvezde

Komesar za bezbednost Crvene zvezde Ivan Petrić rekao je da su huligani sa obeležjima Partizana na stadion Zvezde došli naoružani motkama, lancima, kamenjem, pa i sekirama, skandirajući "ubij cigana".

"Policije u tom trenutku nije bilo mnogo, pa je situacija pretila da eskalira. Pripadnici policije, ipak, brzo su se okupili i munjevotiom reakcijom sprečili najgore i rasterali huligane", kazao je Petrić.

Upad huligana na stadion prethodno je zaustavilo klupsko obezbeđenje Zvezde kojima su se pridružili i članovi uprave na čelu sa predsednikom Vladanom Lukićem i generalnim sekretarom Andrijom Kleutom.

"Oni su izašli da brane stadion. Lukić je dobio i nekoliko kamenica u telo, ali nema ozbiljnije povređenih, jer je policija brzo stigla. Pretrpeli smo samo materijalnu. štetu", istakao je Petrić.

Lukićev savetnik Miodrag Antonijević i Petrić već su razgovarali i sa direktorom policije Miloradom Veljovićem.  

Crvena zvezda: Ovo je lakrdija i cirkus

 

Povodom incidenta, fudbalski klub Crvena zvezda izdao je saopštenje za javnost:


"Huligani su se do stadiona Zvezde dovezli gradskim prevozom da bi prvo napali ulaz u VIP galeriju gde su polomili stakla i pokušali da uđu u prostorije Marketinga kluba i Servisa za članstvo. U tom trenutku se u prostorijama marketinga nalazilo osam devojaka koje su zaposlene u klubu. Posle otpora koje je pružilo obezbeđenje kluba nastavili su da razbijaju stakla na stadionu i pokušali da uđu u restoran u centralnoj loži stadiona Crvene zvezde. U njemu se nalazio predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić sa nekoliko članova uprave koji su imali sastanak sa predstavnicima nemačkih i austrijskih kompanija koje su u poseti našem klubu.

 

U trenutku napada huligana u prostorijama kluba se nalazilo petoro dece starosti od dve do šest godina, a na terenima Omladinske škole koji su udaljeni svega nekoliko stotina metara naša deca su igrala utakmicu sa svojim vršnjacima iz Vojvodine. Huligani su imali bejzbol palice, lopate, sekire, noževe i štangle kao i vreće sa kamenicama koje su unapred pripremili. Obezbebeđenje kluba je zajedno sa predsednikom Lukićem i članovima uprave izašlo ispred svečane lože i samo zahvaljujući tome huligani nisu demolirali prostorije svečane lože. Braneći Klub predsednik Lukić kao i članovi uprave i obezbeđenja kluba dobili su nekoliko kamenica i udaraca po telu. Kamenicama i štanglama je naneta šteta i parkiranim automobilima. Upad huligana i uništavanje naše svečane lože i napad na decu Zvezde i Vojvodine koja su igrala utakmicu prekinuto je posle pojave pripadnika Policijske uprave grada Beograda. Huligani su se potom razbežali prema Trgu neznanog junaka.

 

Odgovornost za ovaj divljački čin snose oni koji su doneli nerazumnu odluku da se promeni domaćinstvo utakmice koju su igrali Partizan i Sloboda. Crvena zvezda je javno upozoravala da ova odluka prvenstvi čini neregularnim. U svim kontaktima sa Zajednicom prvoligaša i predstavnicima Policijske uprave za grad Beograd ukazivali smo da je odigravanje dve utakmice u istom danu rizično po bezbednost. Na sastancima koji su se tim povodom održavali Policijska uprava za grad Beograd je takođe bila protiv da se utakmica između Partizana i Sevojna igra u Beogradu. Nažalost, odgovorni koji su doneli odluku o zameni domaćinstva nisu imali sluha za primedbe i Zvezde, i policije. Zahtevaćemo da zbog toga odgovaraju.

Hajka koja se protiv Crvene zvezde vodi već nekoliko nedelja dovela je, između ostalog, i do toga da neki huligani pomisle da je normalno da demoliraju prostorije Kluba i da linčuju njenog predsednika i zaposlene.

 

Očekujemo da se FK Partizan ogradi od huligana koji su rušili naš stadion kao i da se odmah sastanu nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša kako bi se utvrdila odgovornost za ono što se desilo. Domaće prvenstvo je već pretvoreno u lakrdiju i cirkus u kojoj je sport najmanje važan. Poslednji je trenutak da se pauza u prvenstvu iskoristi da se fudbal u Srbiji dovede u red i da interes sporta i fudbala bude iznad interesa pojedinaca kako što je sada".

Subota 04.12.2010. 17:49
FSS je direktno odgovoran za divljanje grobara zato sto je dozvolio zamenu domacinstva Partizana i Slobode! Karadzicu, nadoknadi stetu, kazni Partizan i podnesi ostavku!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online