Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 08.12.2010.
02:42 >> 11:51h
Press A

Prosinečki novi trener Zvezde!

Samo nekoliko sati pošto su se zahvalili na saradnji Aleksandru Kristiću, čelnici Crvene zvezde, prema navodima Press - a, pronašli su mu zamenu, u liku Roberta Prosinečkog!

Godišnja plata 100.000 evra: Robert Prosinečki



Legendarni fudbaler kluba sa "Marakane" trebalo bi u petak da bude predstavljen kao novi trener trenutno drugoplasirane ekipe Jelen super lige i povede je u pohod ka tituli.

"Dobio sam poziv u utorak uveče. Spreman sam na razgovore. Moralno sam odgovoran isključivo svojoj porodici. Svestan sam da će biti različitih komentara, da se to možda nekima i neće svideti, ali ne mogu i ne želim da bežim od činjenice da sam u Crvenoj zvezdi proveo četiri vrlo lepe i rezultatski uspešne igračke godine", rekao je Prosinečki.

Ne dugo nakon što su crveno-beli postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje sa Aleksandrom Kristićem, izvor lista iz samog vrha rukovodstva Crvene zvezde, potvrdio je da je dogovor postignut i da će svečana promocija Roberta Prosinečkog na "Marakani" biti održana u najverovatnije u petak.

"Dogovorili smo se o svemu sa Prosinečkim, on će uskoro biti predstavljen javnosti kao novi trener Zvezde. Smatramo da je u ovom trenutku to najbolje rešenje jer se radi o legendi kluba, miljeniku navijača i čoveku koji je veliko ime ne samo Crvene zvezde, već i evropskog fudbala. Takođe, poseduje harizmu i imaće neophodan autoritet u svlačionici", rekao je sagovornik Presa.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije lako se dogovorio sa upravom beogradskog kluba. Njegovi finansijski prohtevi bili su izuzetno skromni, a već je odredio i asistenta.

"Pregovori su brzo zaključeni na obostrano zadovoljstvo. Prosinečki će u Zvezdi raditi za oko 100.000 evra godišnje, a u slučaju uspeha imaće bogate premije. Njegov prvi pomoćnik biće Gordan Ćiprić. Reč je o njegovom dugogodišnjem prijatelju i stručnjaku koji je radio u nekoliko hrvatskih i inostranih klubova".

Sam Prosinečki pre samo dva dana priznao da ne bi imao ništa protiv dolaska u Zvezdu, a juče se u Zagrebu poverio svojim prijateljima, rekavši im da je postigao dogovor sa crveno-belima.

"Prosinečki nam je rekao da se dogovorio sa Zvezdom i da se uopšte ne plaši reakcija u hrvatskoj javnosti. On smatra da ne mora da dokazuje ko je i šta je, jer svi znaju da je on Hrvat. Ipak, u Zvezdi je proveo prelepe četiri godine i ubeđen je da će ga u Beogradu lepo dočekati. Posebno je istakao činjenicu da je Zvezda uvek bila korektna prema njemu, za razliku od zagrebačkog Dinama, koji mu je ostao dužan 750.000 evra, rekao je za ''Press'' jedan od najbližih prijatelja budućeg trenera Zvezde.

Javnost u Hrvatskoj ne dočekuje sa negativnom konotacijom odlazak Prosinečkog u Beograd, već samo konstatuje da će popularni Robi imati veoma težak zadatak u borbi sa Partizanom, koji ne samo da je pet bodova ispred, već ima i daleko bolji tim i više novca.

Robert Prosinečki je igračku slavu stekao u Zvezdi, sa kojom je bio šampion Evrope 1991. godine. Nakon toga nosio je dresove Reala i Barselone, kao i belgijskog Standarda i engleskog Portsmuta.

Od 2006. godine je u stručnom štabu selektora Hrvatske Slavena Bilića.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.12.2010. 06:52
Ovo je kao kada nestane struja,a mi menjamo sijalicu da bi došla i to kupimo onu štedljivu (uvoznu-made in china),jer strane bolje svetle.........al struje i dalje nema.......niti će je skorije biti..............
Sreda 08.12.2010. 22:36
Zvezda Hrvatska, uvek Jugoslavija!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online