Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.04.2011.
00:11
Vestionline A

Ronaldo u produžecima doneo Realu Kup Kralja!

Fudbaleri madridskog Reala osvojili su španski Kup Kralja, pošto su u velikom finalu posle produžetka golom Kristijana Ronalda u 103. minutu pobedili najvećeg rivala Barselonu sa 1:0!

Presudio Barseloni na 'Mestalji' - Kristijano Ronaldo

Realu je ovo 18. trofej u Kupu, prvi put od 1993. godine, dok Barselona ostaje na 25 pobedničkih pehara.

Madriđani su bolje počeli susret i u prvih desetak minuta stvorili su nekoliko izglednih prilika, od kojih je najbolja bila ona Ronaldova u 12. minutu. Ipak, Maskerano je sjajno odbranio njegov šut i otklonio opasnost za svoj tim.

Barsa je u 28. minutu tražila crveni karton za Arbelou nakon što je nesportski nagazio Davida Vilju. Real je do kraja poluvremena imao dominaciju, a najbolje dve prilike "kraljevski klub" je stvorio u 36. i 44. minutu. Najpre je Ronaldo posle sjajnog prodora šutirao ka golu Pinta, ali je čuvar mreže bio siguran, da bi minut pre odmora Pepe sjajno nadskočio Danija Alveša i udarcem glavom pogodio stativu gola Katalonaca!

Sve u svemu, Real je imao bolje šanse i veću kontrolu lopte u prvom delu meča. Međutim, to se ne može reći za nastavak susreta u kojem je Barselona zaigrala u prepoznatljivom stilu. Mesi i kompanija su "stegli obruč" oko kaznenog prostora Kasiljasa, a sredinom drugog poluvremena Pedro postiže gol koji sudija poništava zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao krilni napadač Barse.

Barsa je u 81. minutu imala fenomenalnu priliku preko Inijeste, ali je Kasiljas maestralnom intervencijom spasao svoj gol, da bi potom Anhel di Marija u 90. minutu spektakularnim udarcem pod prečku naterao Pinta da napravi paradu.

Otišlo se u produžetke gde je Barselona zaigrala sa loptom u svom posedu, ali je Real na kontre preko Kristijana Ronalda opasno ugrožavao gol Pinta. Najpre je odlično šutirao u 97. minutu, za malo pored gola.

Najzad, u 103. minutu Real je poveo. Nakon duplog pasa Marsela i Di Marije, Argentinac je centrirao, a Portugalac odličnim udarcem glavom savladao Pinta i doneo neopisivu radost "belom" delu stadiona Valensije - 1:0 za Real!

U preostalih 15 minuta Barsa je pokušala da dođe makar do izjednačenja i penala, ali su Murinjovi puleni odlično zatvorili sve prilaze svom golu i sačuvali veliku prednost, osvojivši prvi trofej ove sezone.


Dva tima odigraće još dva, nesumnjivo, spektakularna duela, pošto ih očekuje polufinale Lige šampiona, 27. aprila i 3. maja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online