Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.04.2011.
10:01
Vestionline A

Ronaldo: Ovaj gol sam čekao cele sezone

Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo izjavio je da je madridski klub pobedom nad Barselonom (1:0) u finalu Kupa kralja osvojio važan trofej u ovoj sezoni.

"Kraljevski klub" je do trofeja stigao golom Ronalda u 103. minutu.

"Ko čeka taj dočeka"

"Ovo je veoma važan trofej za nas. To je bio pogodak koji sam čekao cele sezone. Uspeli smo da savladamo tim kakav je Barselona, koji je igrao odlično u drugom poluvremenu", izjavio je Ronaldo.

On je istakao da je trener Reala Žoze Murinjo bio glavni adut Madriđana na meču sa Kataloncima.

"Doneo nam je pobednički mentalitet. To je bilo presudno", zaključio je Ronaldo.

Kapiten Reala Iker Kasiljas zahvalio se navijačima na podršci.

"U poslednje dve godine prošli smo kroz teške trenutke, ali smo pokazali da možemo da pobedimo svakoga. Uspeh dugujemo navijačima koji su došli u Valensiju, kao i onima koji su ostali i bodrili nas u Madridu", istakao je Kasiljas i dodao:

"Od danas već razmišljamo o duelu protiv Valensije u prvenstvu, koji nas očekuje u subotu. Teško ćemo doći do titule, ali tim kao što je Real nikad se ne predaje. Posle toga nastavlja se Liga šampiona, a očekujemo nove spektakl mečeve sa Barselonom".
 

Trener fudbalera Reala Žoze Murinjo priznao je da su njegovi igrači verovali da mogu da osvoje Kup kralja.

Murinjo na rukama svojih igrača

"Znali smo da ćemo da pobedimo i uspeli smo. Ovo je veliki uspeh s obzirom na to koliko se čekao. Ekipa je dobro odradila težak posao. Verovatno bi bilo drugačije da smo mi poveli u prvom ili oni u nastavku, ili kada je njihov golman zaustavio udarac Di Marije. Ovo je velika pobeda, naročito kada se savlada rival kakav je Barselona", rekao je Murinjo i dodao:

"Veoma sam ponosan što osvajanjam trofeje na domaćoj i evropskoj sceni. Radim svoj posao najbolje što znam, ali su fudbaleri ti koji moje zamisli sprovode na terenu. Navijači i igrači su zaslužili ovaj trofej".

Prvi stručnjak Barselone Žosep Gvardiola izjavio je da katalonski klub mora što pre da zaboravi poraz od Reala.

"Moramo brzo da ustanem posle ovog poraza jer je malo ostalo do kraja sezone. Čestitam Realu. Oni su bili bolji u prvom, mi u drugom delu kada je pao u igri Real. Bitno je da se ekipa oporavi do subotnjeg meča protiv Osasune, a nakon toga ćemo pričati o Ligi šampiona. Analiziraćemo što je bilo dobro, a što nije u duelu sa Madriđanima. U svakom slučaju moramo da nastavimo dalje. Zadovoljan sam igrom ekipe, a zahvalio bih se i navijačima na sjajnoj podršci tokom cele utakmice", naveo je on.

Gvardiola je priznao da se ne može trijumfovati u svakoj utakmici.

"Ova grupa igrača pokazala je kvalitet više puta. Siguran sam da ćemo znati da ustanemo i odigramo dobro finiš sezone", rekao je Gvardiola.

Fudbaleri madridskog Reala malo su se zaneli posle pobede nad Barselonom, pa je tokom vožnje autobusom pehar ispao iz ruku Serhia Ramosa - i završio pod točkovima. 

“Kup je... okej”, kratko je rekao španski reprezentativac novinarima, ne otkrivajući detalje nakon što su očevici primetili da je raspadnuti pehar unet u autobus, odakle nije vađen tokom proslave Murinjovih izabranika na trgu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online