Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.05.2011.
15:26
S. S. A

Vukić: Dosta im je bilo!

Vojvodina pobedila u poslednja tri međusobna duela, ali crno-beli rešeni da u finalu Kupa prekinu crnu seriju. Fudbaleri Vojvodine biće domaćin Partizanu u finalu Kupa Srbije u sredu 11. maja, ali ne u Novom Sadu, već na stadionu Crvene zvezde u Beograduod 20:15 časova.

Zvonimir Vukić

Kiksevi Crvene zvezde i Vojvodine protiv OFK Beograda i čačanskog Borca skoro da su promovisali fudbalere Partizane u nove-stare šampione! U takvoj atmosferi crno-beli se znatno bezbrižnije pripremaju za finalni meč nacionalnog Kupa, gde će u sredu na "Marakani" odmeriti snage sa Novosađanima. Zanimljivo je da će Partizan i Vojvodina prvi put u istoriji igrati međusobni meč u finalu, a još interesantniji je podatak da ekipa iz Novog Sada nikad nije osvojila trofej!

U Humskoj ne beže od uloge favorita, ali podsećaju da su od istog rivala doživeli tri uzastopna poraza. Jedina dva neuspeha u šampionatu Partizan ima upravo u duelima sa Vojvodinom, koja je dobila i polufinale prošlogodišnjeg Kupa, i to u Beogradu - 3:1. Posle tog dvoboja Aleksandar Stanojević je na klupi crno-belih zamenio Gorana Stevanovića.

"Podatak da su nas tri puta uzastopno dobili dovoljno govori o rivalu", jasan je Aleksandar Stanojević.

Čuvali se i Novosađani


Očigledno su se i Novosađani čuvali za finale Kupa, pa su u subotu u Čačku (1:1) igrali u vidno podmlađenom sastavu.
Trener Zoran Milinković u Čačku nije izveo na teren Nikolu Lazetića, Abubakara Oumarua, Branislava Trajkovića, Danijela Mojsova, Vladana Pavlovića, kao i kapitena, golmana Željka Brkića, pa je traku nosio mladi reprezentativac Slobodan Medojević.
"Imali smo mnogo kadrovskih problema, dosta momaka iz omladinske i kadetske ekipe je debitovalo na ovoj utakmici. Hrabro su se borili, čestitam im na tome", rekao je Milinković.

"Odavno sam rekao da je Partizanov prioritet osvajanje prvenstva, ali kad smo već došli do finala imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo. Nećemo kalkulisati, suprotstavićemo sve raspoložive snage, iako nam predstoji važan okršaj u Ivanjici sa Javorom. Uostalom, želimo da prekinemo i tu lošu seriju rezultata sa Novosađanima, da i u kupu dokažemo da smo najbolji u Srbiji".


Treba priznati da Partizan u prethodnom prvenstvenom okršaju sa Vojvodinom nije imao ni sreće. Jedini gol Stojković je primio u trenutku kad je Miljković zbog povrede bio izvan terena, dok su napadači crno-belih promašili veliki broj izglednih prilika.

"Igraju taktički zrelo i disciplinovano, što je odlika i njihovog trenera Milinkovića - kaže Mladen Krstajić. - Očigledno je da postoji i rivalitet između naših ekipa, pa je sva prilika da će publika gledati jedno lepo i zanimljivo finale. Igramo mnogo bolje u poslednje vreme, što nas sigurno hrabri pred finalni meč. Verujem da ovu sezonu možemo da završimo osvajanjem duple krune, potrudićemo se da tako i bude".


Trenera Stanojevića hrabri povratak u formu Zvonimira Vukića, koji je u duelu sa BSK-om postigao i dva gola.

"Radujem se finalnom meču, dugo nisam igrao utakmicu za trofej. Forma nam je u uzlaznoj liniji od derbija sa Zvezdom i optimista sam po pogledu konačnog ishoda. Oni imaju dobar napadački tandem koji čine Oumaru i Brana Ilić, čvrsti su u defanzivi... S druge strane, i naš napad je efikasniji u poslednje vreme, pa mislim da je došlo vreme da pogodimo mrežu Vojvodine, koja je jedina uspela da nam odoli u dosadašnjem delu sezone", rekao je Zvonimir Vukić.

Zvezda kobna po Vojvodinu
Vojvodina je u poslednje četiri godine igrala dva finala, ali je oba puta (2007. i 2010.) poražena od Crvene zvezde - 0:2 i 0:3. Novosađani su u istoriji dva puta bili prvaci države, a jednom su 1977. godine osvojili Srednjoevropski kup. Partizan je 11 puta bio pobednik Kupa, a poslednja dva trofeja osvojio je 2008. i 2009. godine kad su u finalima pobeđeni Zemun i Sevojno. Oba puta je bilo 3:0.
Ukoliko u sredu veče u regularnom delu utakmice rezultat bude izjednačen, igraće se produžeci, dva puta po 15 minuta, a ukoliko ni tada ne bude bilo pobednika, šutiraće se jedanaesterci.

 

Finala Kupa Srbije
Kup Srbije igra se od sezone 2006/07, prethodno je bio Kup Srbije i Crne Gore (2002-06), odnosno Kup SR Jugoslavije (1991-2002) i Kup Jugoslavije (1947-91).
2006/07 Crvena zvezda - Vojvodina 2:0
2007/08 Partizan - Zemun 3:0
2008/09 Partizan - Sevojno 3:0
2009/10 Crvena zvezda - Vojvodina 3:0
2010/11 Partizan - Vojvodina ?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online