Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 11.05.2011.
22:39 >> 23:50h
Vestionline A

Partizan uzeo Kup, Voša otišla s terena!

Fudbaleri Partizana osvojili su Kup Srbije, pošto su igrači Vojvodine odbili da odigraju poslednjih šest minuta meča. U trenutku prekida bilo je 2:1 za Partizan.

Fudbaleri Partizana osvojili su večeras Kup Srbije, pošto su igrači Vojvodine nezadovoljni suđenjem Slobodana Veselinovića napustili finalnu utakmicu na stadionu Marakana u Beogradu pri rezultatu 2:1 za crno-bele.

Do prekida je došlo u 83. minutu, nakon što su Novosađani tražili od Veselinovića da dosudi penal u njihovu korist. Prekid je trajao 15 minuta, posle čega je sudija po propisima svirao kraj.

Golove za Partizan postigli su Princ Tejgo u 17. minutu i Zvonimir Vukić u 70, posle diskutabilno dosuđenog penala. Strelac za Vojvodinu bio je Daniel Mojsov u 63. minutu, a njemu je poništen pogodak u 80. minutu zbog navodnog prekršaja nad Stefanom Savićem.

Utakmici je prisustvovalo nešto više od 20.000 gledalaca, a početak je kasnio 25 minuta pošto se čekalo da navijači Vojvodine uđu na stadion.

Partizan je poveo golom Tejga u 17. minutu, a izjednačio je Mojsov u 63. Drugi gol za crno-bele je dao Vukić u 72. minutu sa penala.

Utakmica je kasnila s početkom oko 30 minuta. Igrači Vojvodine nisu želeli da izađu na teren, dok svi navijači novosadskog kluba ne uđu na stadion. Policija je prethodno zaustavila autobuse sa navijačima Vojvodine na ulazu u Beograd zbog toga što su putnici izbacivali flaše i smeće kroz prozore. Međutim, pristalice "lala" su s kašnjenjem ušle na stadion Crvene zvezde.

Oba tima ušla su oprezno u meč, ali je bilo vidljivo da su igrači beogradskog i novosadskog kluba bili izuzetno nervnozni. Prvu polupriliku na meču imao je Partizan. Tomić je sa oko 25 metara izveo slobodan udarac, ali je pogodio živi zid. U narednih 10-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a Kamara je sa oko 18 metara u 15. minutu šutirao pored gola. Crno-beli su poveli u 17. minutu. Iliev je izveo slobodan udarac sa leve strane, a Brkić je loptu izbacio na suprotnu stranu.

Kamara je prihvatio loptu, a on je vratio na prvu stativu. Tejgo je bio brži od golmana Vojvodine i vrhom kopačke smestio je loptu u mrežu.

Partizan je narednu šansu imao u 28. minutu. Iliev je dobio dubinsku loptu od Krstajića, a onda je prevario Trajkovića i desnom nogom šutirao tik iznad gola. Crno-beli su kontrolisali igru u prvih 30 minuta prvog poluvremena, ali je Vojvodina zaigrala angažovanije u finišu ovog dela meča. Novosađani su u 32. minutu imali prvu pravu šansu za gol. Lopta je došla do Stevanovića, koji je bio neodlučan ispred golmana Partizana. Lopta je potom došla do Lazetića, čiji je udarac završio visoko iznad gola. Mojsov je iz slobodnog udarca sa oko 30 metara pokušao da iznenadi Stojkovića, ali je šutirao preko gola. Do kraja prvih 45 minuta nije bilo promene rezultata, iako je Partizan opasno preti Vojvodini iz nekoliko polukontri.

Obe ekipe ušle su u drugo poluvreme oprezno, a Vojvodina je izjednačila u 63. minutu. Merebašvili je odlično centrirao, a Mojsov je zakačio loptu vrhovima kopačke i skrenuo je u mrežu rivala. Partizan je imao šansu u preko Babovića nekoliko minuta kasnije, ali je on bio neprecizan. Veselinović je izazvao ljutnju igrača Vojvodine, pošto je u 70. minutu dosudio penal za crno-bele posle duela Tejga i Mojsova. Novosađani su protestovali, ali je sudija ostao pri svojoj odluci. Vukić je bio precizan sa 11 metara i doveo je svoj tim u vođstvo od 2:1.

Vojvodini je poništen gol Mojsova u 76. minutu. Merebašvili je centrirao, a Mojsov je glavom pogodio mrežu crno-belih. Međutim, Veselinović je poništio gol zbog prekršaja igrača Vojvodine nad Savićem.

Novi protest Vojvodine usledio je u 83. minutu, posle starta Tejga nad Trajkovićem u kaznenom prostoru Partizana. Novosađani su tražili penal, a pošto promene sudijske odluke nije bilo odlučili su da napuste teren. Međutim, oni su odlučili nakratko da se vrate, ali su odbili da nastave utakmicu jer su bili na atletskoj stazi pored istočne tribine gde su pozdravili svoje navijače.

Sudija je čekao nekoliko minuta, a potom je svirao kraj meča. Igrači Partizana su novi trofej proslavili sa svojim navijačima.

Vojvodina - Partizan 1:2 (0:1)
(Mojsov 63' - Tejgo 17', Vukić 72'pen)
Stadion Crvene zvezde u Beogradu. Gledalaca: 20.000.

Glavni sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo)
Vojvodina: Brkić, Vulićević, Mojsov, Trajković, Pavlović, Medojević, Stevanović (od 60' Merebašvili), Tumbasević, Lazetić (od 74' Katai), Ilić, Oumaru. Trener: Zoran Milinković
Partizan: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Jovanović, Kamara, Tomić (od 73' Ilić), Smiljanić, Babović (od 82' Petrović), Tejgo, Iliev (od 62' Vukić). Trener: Aleksandar Stanojević.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.05.2011. 23:28
Прво,ако је био фаул(пенал) над тејгом требало би да буде фаул и над Трајковићем,а за поништен гол нећу ни да коментаришем.Свака част Војводини на добро одиграној текми и тотално су у праву што су напустили Маракану.А ви глодари ако ћете овиме да се дичите онда нисте нормални.
Sreda 11.05.2011. 23:32
Oво нам се дешава зато што фудбал више није спорт већ место за прање пара, враћање дугова и сличних марифетлука. Неко је овде написао да ко губи има право да се љути али да би оно што се догодило одговарало истини морали би да у наш спортски речник уврстимо нову изреку:" КО ЈЕ ПОКРАДЕН ИМА ПРАВО ДА СЕ ЉУТИ". Оно што су урадили фудбалери Војводине није спортски али јесте људски. И још нешто. Не ради се овде о Војводини. Исто би прошао и Борац из Чачка, Јавор, Напредак, Раднички из Ниша... СРАМОТА за ФСС. Партизану свака част и честитке на поклоњеном трофеју.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online