Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.05.2011.
16:24
Vestionline, Press A

"Robi će Zvezdu odvesti u Evropu"

Sportski direktor Olimpijakosa Darko Kovačević tvrdi da je njegovom bivšem klubu Crvenoj zvezdi sa Robertom Prosinečkim na mestu trenera zagarantovana evropska budućnost!

Darko Kovačević

Nekadašnji centarfor Lacija i Juventusa dodaje da je tokom nedavnog boravka Crvene zvezde u Pireju uvideo da čelnici kluba sa „Marakane" iskreno veruju u projekat "Robert Prosinečki", odnosno da su na taj način stekli osnovni preduslov da vrate trofeje u Ljutice Bogdana. Tvorac šampionskog tima Olimpijakosa kaže da nije želeo da daje savete Vladanu Lukiću i njegovim najbližim saradnicima i priznaje da je u ovom trenutku nemoguće porediti pirejske i beogradske crveno-bele. 

"Ne samo da pratim rezultate Crvene zvezde preko interneta, nego se trudim da pogledam svaku utakmicu koju igra moj bivši klub. Možda se neću razlikovati od većine zvezdaša koji su to uočili, ali prvi i osnovni utisak jeste da je klub dobio veliki, ogroman kapital u Robertu Prosinečkom. Stvarno se vidi neverovatan pomak, trofeji će verovatno ponovo izostati, ali to može vrlo lako da bude nadoknađeno. Znam Robija odlično i zato mogu da kažem da kao veliki šampion neće otići sa "Marakane" dok ne bude završio posao", poručio je Darko Kovačević.

Kao čovek iza koga stoje rezultati u Olimpijakosu, Darko Kovačević nije želeo da se meša u posao rukovodećoj strukturi čelnika Crvene zvezde. Nekada sjajni napadač je konstatovao da na „Marakani" moraju da veruju u velike stvari kako bi ih i ostvarili.

"Baš sam se fino ispričao sa Lukićem i Adžićem prilikom nedavnog susreta u Pireju. Video sam da veruju u projekat sa Robertom Prosinečkim. Kada sam to uvideo, shvatio sam da ne treba ništa više da im kažem, niti da im dajem savet. Ne kažem da je lako, imaju težak teret na leđima, ali jedan trofej može da promeni sve. Pazite, ako Zvezda nastavi da raste ovom brzinom sa Robijem, ubeđen sam da će sledeće godine osvojiti titulu i igrati značajnu ulogu u Evropi".

Legenda Crvene zvezde i Olimpijakosa kaže da je u ovom trenutku nemoguće porediti ta dva kluba. Ipak, svestan je da je višestrukom šampionu Grčke lakše da napravi proboj na evropsku scenu.

"Kada neko poredi moje dve ljubavi, obično kaže da je razlika ogromna jer Olimpijakos ima veći budžet. Međutim, ja stvari ne posmatram iz tog ugla. Pravila ponašanja su ista na „Marakani" i „Karaiskakiju", reč je o dva velika kluba koja imaju i sada kapacitet da igraju u završnicama evropskih kupova. Gledao sam meč finala Lige Evrope između Porta i Brage... Mislim da je taj nivo dostižan za Olimpijakos, a zašto ne i za Crvenu zvezdu. Možda to nekome deluje nerealno, ali ja sam ambiciozan po prirodi. Niko mi neće oduzeti tu želju ili iluziju dok se bavim ovim poslom".

Čovek zadužen za sva sportska pitanja u Olimpijakosu prvu godinu funkcionerske karijere oplemenio je peharom šampiona Grčke. On kaže da mu novi posao prija, iako je non-stop u pokretu.

"Nije lako raditi ovaj posao. Telefoni zvone, gledaju se igrači. Međutim, ambicija da uspem i da vidim Olimpijakos u završnici evropskih takmičenja me vuče napred. Ove godine smo osvojili titulu, ali daleko od toga da sam time zadovoljan. Sad spremam tim koji će ostaviti jak utisak u Ligi šampiona", poručio je Kovačević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online