Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.05.2011.
14:04
Beta A

LŠ: Barselona i Junajted igraju za četvrti trofej

Fudbaleri Barselone i Mančester junajteda sutra igraju u finalu Lige šampiona, a igrači i treneri oba tima najavili su veliku borbu za četvrti trofej u najelitnijem evropskom takmičenju.

Mesto okršaja - stadion Vembli

Finalna utakmica Lige šampiona igra se sutra od 20.45 na londonskom stadionu Vembli, a oba tim pokušaće četvrti put da osvoje titulu prvaka Evrope.

Više trofeja u tom takmičenju osvojili su Real Madrid - devet, Milan - sedam, Liverpul - pet i Bajern Minhen i Ajaks po četiri.

Barselona i Mančester junajted igrali su 2009. godine u Rimu u finalu Lige šampiona, kada je španski tim pobedio sa 2:0 golovima Samjela Etoa i Lionela Mesija.

Mesi će i sutra biti u sastavu, a Barselona se uzda u njegovu dobru igru tokom sezone, pošto je na 54 utakmice postigao 52 gola, od kojih 11 u Ligi šampiona. Takođe, imao je i 19 asistencija.

"Igraću kao i uvek. Nadam se da ću opet biti strelac u finalu. Ako i ne budem važno je da osvojimo trofej. Moramo da držimo loptu i napadamo, kao i uvek. Moramo da damo sve od sebe", rekao je argentinski reprezentativac.

Barselona je titulu prvaka Evrope osva osvojila u sezoni 1991-1992, a u timu je bio sadašnji trener Pep Gvardiola.

"To je bio važan trenutak za klub, kada smo prvi put na starom Vembliju osvojili trofej. Sada ćemo igrati na novom stadionu - fudbal se vraća kući", rekao je Gvardiola.

U 10 takmičarskih utakmica Barselone i Mančester junajteda oba kluba ostvarila su po tri pobede, a četiri meča završena su nerešenim rezultatom.

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da će njegova ekipa sa mnogo samopouzdanja ući u sutrašnji meč, ali da mora da pronađe rešenje za dobru igru protivnika, posebno Mesija.

"Sampouzdanje nam neće nedostajati. Oni su u dobroj formi, imaju sjajan tim, ali nas nisu uplašilil. Moramo da pronađemo rešenje za njihovu igru", rekao je on.

"U sutrašnjem meču nema favorita, to nije važno. Znam da će moji igrači biti spremni", dodao je 69-godišnji trener.

U prikupljanju informacija o protivniku Fergusonu je pružio pomoć trener Reala Žoze Morinjo. Real je pobedio Barselonu u finalu Kupa, ali ga je nakon toga Barsa izbacila iz polufinala Lige šampiona.

"Gledao sam Barselonu mnogo ove sezone, ali dobićemo sve informacije, Žoze nam je mnogo pomogao", dodao je Ferguson. 

Za 25 godina na Old Trafordu Ferguson je osvojio 27 trofeja, među kojima i dve titule Lige šampiona, 1999. i 2008. godine.

"Očekivanja su uvek velika kada igramo u evropskom takmičenju, ali želimo uspeh jer zavidimo ostalim klubovima na dobrim rezultatima. Želimo da im se približimo", rekao je Fergi.

Veteran Junajteda Rajan Gigs osvojio je dve titule Lige šampiona, 1999. i 2008. a godinu dana kasnije bio je u timu koji je u finalu izgubio od Barselone.

"Možemo da igramo bolje. U Rimu nismo igrali onako kako znamo. Nadam se da ćemo to ispraviti na Vembliju... U finalu ćemo dokazati da smo dobar tim", rekao je 37-godišnji Gigs.

"Barselona se od tada nije mnogo promenila, ostala je okosnica tima. Igraju dobro - sa mnogo dodavanja i kretanja, a u timu imaju najverovatnije najboljeg igrača sveta - Lionela Mesija", dodao je Gigs.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.09.2011. 02:28
poslastica
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online