Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 20.06.2011.
11:28
Vestionline, Kurir A

Jeremić: Navijao sam za Fljamurtari

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić u intervju magazinu "Zvezda Srbija“ kaže da su Srbija i Crvena zvezda dva veoma povezana pojma i da su zajedno prošli golgotu. Jeremić veruje da će, kad stignu bolji dani za državu, doći i do, kako kaže, renesanse kluba.

Zvezdaš do srži - "komšiji da crkne krava"

"Zvezda i Srbija su, po mom mišljenju, dva veoma bliska i povezana pojma, i u neku ruku dele sudbinu. Pošto sam ja optimista i nadam se da Srbiju čekaju bolji dani, to važi i za Zvezdu. Kad se vratimo kao država, kao narod, na mesto koje nam pripada, nakon godina golgote, apsolutno sam siguran da će renesansu Srbije pratiti i renesansa Zvezde", rekao je Jeremić.

On je otkrio da je bio na čuvenoj utakmici između Dinama i Crvene zvezde 1991. godine, koja je prethodila raspadu nekadašnje Jugoslavije, i da je taj događaj prelomio njegov život. Rekao je da su mu posle te utakmice roditelji naredili da dođe kod njih u Englesku, posle čega je usledila uspešna diplomatska karijera.

"To je jedan od prelomnih momenata u mom životu. Kad su roditelji, koji su živeli u inostranstvu, čuli da sam bio u Zagrebu, bio sam primoran da im se priključim u Engleskoj. Ali, ne verujem da bih studirao na Kembridžu, a posle toga na Harvardu, da se nisam tada odselio. Mnogo sam patio što sam otišao iz Beograda, i zbog prijatelja i zato što više nisam mogao da idem na Zvezdine utakmice", kaže Jeremić, uz napomenu da zbog upale pluća nije išao u Bari, ali da je taj trenutak najlepši u njegovom životu.

Vuk Jeremić je priznao kako je kao mlađi uvek navijao za ekipe koje igraju protiv Partizana.

"Ranije sam principijelno navijao za svakoga ko igra protiv Partizana, uključujući i Fljamurtari. Sada sam omekšao, možda i sazreo, kako god da se to zove, i kad Partizan igra sa strancima, navijam za njega. Vlade Divac mi je prijatelj, a bio je šokiran kad sam mu rekao: Vlade, ti si zaslužan Srbin, ali ja moram da ti priznam, kao prijatelju, da sam navijao za Jugoplastiku protiv vas", rekao je Jeremić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.06.2011. 11:48
I izgledao mi je kao zvezdas...
Ponedeljak 20.06.2011. 12:17
Od ovoga malog i njegovog tate iz Jugopetrola, Tadić ima kompleks još kada mu je bio profesor. Sada mali mora kako Tadić kaže, pa onaj sve uživa. Nije čudo da Skupštinu Srbije vodi psihijatar i posmatra onih 250 dzindzova na grupnoj seansi. Ceo svet se ekonomski raspada a Zvezdi i Srbiji će biti bolje.Užas.
Ponedeljak 20.06.2011. 14:51
Ови до избора има и из фрижидера да искачу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online