Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.10.2011.
11:09
Vestionline A

Javor razmišlja da istupi iz lige

U utorak će se definitvo znati da li FK Javor istupa iz Zjednice Superlige kako je najavio predsednik prvoligaša iz Ivanjice, Dragomir Lazović.

Na ovakvu odluku navela ih je sudijska krađa u Jagodini, kao kap u prepunoj čaši! Nema smisla igrati fudbal kada se u većini slučajeva ishod utakmica zna unapred, stoji na zvaničnom sajtu superligaša iz Ivanjice.

"Ovo što smo doživeli od Santrača stvarno je nečuveno, nema veze sa fudbalom. Ne možemo da dozvolimo da nam jedan čovek poništi toliki trud i rad. Ja sam godinama u fudbalu, zalagao sam se kao i čitava uprava Javora da se igra pošteno, da pobedi bolji. Puno želje , volje pa i novca je uloženo u tu priču. Jednostavno, ne mogu ovakav odnos više da trpim", kaže revoltirano Lazović kome je ’’film pukao’’ nakon izgubljene utakmice sa Jagodinom u kojoj je glavni sudijski arbitar bio Dejan Santrač.

Naime, on je u 59. minutu isključio igrača Jagodine, Tomića, a dvadeset minuta kasnije i Lukovića iz Javora. Po tvrdnjama prvog čoveka Javora, Dragomira Lazovića, Santrač je oštetio Ivanjičane za dva ofsajda, prevideo puno stvari na terenu koje nije smeo, provocirao igrače i učinio sve kako bi najbolji igrač Javora, Goran Luković napustio teren.

"Ma čovek nas je uništio. Nije nam dao da igramo fudbal. Ne znam zbog čega smo uopšte putovali u Jagodinu? Na fer i korektno suđenje uz parolu da pobedi bolji, sigurno nismo", dodaje ogorčeno Lazović.

U vreme ekonomske krize, kada je veoma teško klub održati na zdravim nogama, ovakvi incidenti navode vas na razmišljanje da se povučete iz svega, kažu u upravi prvoligaša.

"Sigurno je da ćemo u utorak imati UO gde ćemo odlučiti šta nam je činiti. Ja ne želim da Javor i dalje učestvuje u fudbalskim forumima, ne interesuju nas izbori, jer ovo je uvod u gašenje fudbala u Srbiji. Nema smisla da se takmičimo i da nas perfidno potkradaju. Verovatno ćemo se povući iz Zajednice Superlige", kaže Lazović.

Javor uložio zvaničnu žalbu na suđenje Dejana Santrača


Iako su u prethodnim utakmicama, takođe, u par navrata bili oštećeni sumnjivim sudijskim odlukama, Ivanjičani nisu javno pokazivali nezadovoljstvo u nadi da će se sa omalovažavanjem tkz..’’malih klubova’’ jednom stati. Međutim, u Jagodini je , kako tvrdi Lazović, sve bilo jasno.

 

"Najbolje bi bilo da nam iz vrha Saveza kažu na koja gostovanja treba da idemo, da znamo gde pobednik nije unpred odlučen. Ono što smo doživeli u režiji Santrača, to je sramota koja nema veze sa fudbalom", zaključio je Dragomir Lazović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online