Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 30.10.2011.
12:40
P. Živković - Vesti A

Nije mali za velika dela!

Ima samo 17 godina, ali se u Partizanu u ovoj sezoni sve vrti oko njega, a mnogi misle da mu je već mesto i u A reprezentaciji Srbije.

Kad se priča o Partizanu prva asocijacija je - Lazar Marković!

Momak od 17 godina na svakoj utakmici uradi najviše korisnih stvari za tim, najbolji je strelac, igrač od koga će u budućnosti klub najviše zaraditi...


Najvažnije je da mu slava nije udarila u glavu, da je čvrsto na zemlji i da na svakoj novoj utakmici pokazuje svoj talenat u punoj meri. Ovdašnjim klincima uvek je najteže bilo da zadrže kontinuitet, da ih pod svoje ne uzmu beogradski splavovi ili želja da što pre stignu do evropskih klubova, tačnije novca!

Kod Lazara je za sada sve idealno, čak se previše i ne obazire na priče da bi morao da dobije poziv za igranje u najboljoj srpskoj reprezentaciji. Pojedinci idu toliko daleko, pa zameraju Vladimiru Petroviću što Markovića nije zvao za duel sa Slovenijom.

"Razmišljam isključivo o igranju za mladu reprezentaciju", skromno će Marković.

"Bila mi je čast što sam i tamo pozvan. Naravno, ukoliko me selektor najboljeg tima pozove, spreman sam da zaigram. Nisam znao da je v.d. selektor Ćurčić u loži, igrao sam protiv Javora svim srcem, a to ću činiti i u narednom periodu. Svestan sam činjenice da sam tek zakoračio na fudbalsku pozornicu".


Najveći biser srpskog fudbala

 

Aleksandar Stanojević je još prošle sezone poručio Markoviću da će tokom ove imati šanse da se nametne u prvom timu.

 

"Marković je najveći biser srpskog fudbala, kakvog odavno nismo imali. Svaki trening i utakmicu odrađuje na najbolji način. Normalno je da će doći period kad će njegova forma biti slabija, ali imaće pravu podršku od mene i kluba. Mnogo zavisi od njega. Nisam mu upoznao oca, ali sam čuo da ga usmerava na pravi način. Verujem da će ostati čvrsto na zemlji, a mnogo mu je pomogao i sjajni pedagoški rad Zvonka Popovića, koji mu je bio trener u mlađim kategorijama Partizana", tvrdi Stanojević.

Sa iskrenim dečačkim osmehom Marković je prokomentarisao zbivanja na terenu Javora. 

"Svaki gol u dresu Partizana mi je jednako važan. Veoma sam zadovoljan uslovima i radom u Partizanu. Spreman sam da igram utakmice, ali i da ih počinjem sa klupe ako treba. O tome će odlučivati šef, samo moram predano da radim i čvrsto stojim na zemlji".


Partizanov vunderkind zablistao je u kratkom periodu. Uspeh je priželjkivao od prvog trenutka kad je obuo kopačke, ali je ipak ostao zatečen minutažom koju je dobio.

"Iskreno, nisam očekivao da ću već na startu sezone zaigrati tim intenzitetom. Veoma sam zadovoljan što sam na terenu i što postoje indicije da ću i dalje biti tu, ulaziti u igru, boriti se za grb Partizana. To je velika odgovornost za mene, jer želim da maksimalno opravdam ukazano poverenje".


Marković uz to ističe i da se privatno nije promenio, a to je nedavno istakao i Partizanov trener Aleksandar Stanojević.

"Sada me ima više u medijima, ali se generalno ništa nije promenilo. Svestan sam da moram i dalje vredno da radim. Idem u sportsku gimnaziju, živim život primeren mojim godinama i ne letim...", poručuje Lazar Marković.


Mediji svakodnevno pišu o interesovanju bogatih evropskih klubova, ali crno-beli za sada ne razmišljaju da prodaju talentovanog napadača. Isti stav ima i Lazar.

"Ne bojim se odlaska u inostranstvo, ali i ja bih voleo da ostanem još nekoliko sezona. Hoću da steknem što više iskustva i osvojim što više trofeja sa mojim Partizanom. Laska mi što me ljudi iz kluba vide kao novog vođu, to je i moja ambicija. Pa, jednog dana...", zaključuje Marković.

Supertalentovani napadač Partizana, za koga se, navodno, interesuje određeni broj velikih evropskih klubova, neće u skorijoj budućnosti napustiti Humsku.

Tako bar tvrdi Nikola Damjanac, jedan od njegovih menadžera.

Krenuo za bratom u Beograd


Zanimljiva je priča o tome kako je Lazar došao u Partizan.

Rođen je u Čačku, a život mu se promenio 2006. godine kad je njegov rođeni brat Filip dobio poziv da pređe u Partizan. Filip je poziv prihvatio i sa majkom krenuo put Beograda.

Lazaru (tada je imao 12 godina) ponuđeno je da odigra neke probne utakmice.

 

Pojavio se na turniru na Kopaoniku, gde je proglašen za najboljeg igrača, i tako se i on obreo u Partizanu. Otac je ostao da radi u Čačku, a ostatak familije se obreo u prestonici.

 

Lazar i Filip igraju na istoj poziciji, a dve godine stariji Filip je standardan u prvom timu Teleoptika. Lazar je u julu ove godine potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom.

Čelzi pre Fiorentine

 

Engleski mediji objavili su da se Lazar Marković nada da će karijeru nastaviti u Čelziju uprkos ozbiljnom nastojanju Fiorentine da ga dovede u svoje redove.
Portal Insidefutbol.com piše da su supertalentovanog 17-godišnjaka već prozvali "novi Stevan Jovetić" i da zato ne čudi što "ljubičasti" iz Firence žele da dvojica mladih fudbalera čine tandem napadača na stadionu "Artemio Franki", ali ako Lazar Marković bude morao već sad da napusti Partizan, onda je njegova želja da fudbalsko usavršavanje nastavi na Stamford Bridžu u dresu Čelzija.


"Čelzi je klub koji najviše volim, naravno posle Partizana, zato mi je želja da jednog dana tamo zaigram", kaže Marković.

"Verujem da se najbolji fudbal igra upravo u Engleskoj, a Premijer liga je tip lige koji mi potpuno odgovara".

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.10.2011. 12:43
Zovite momka u a reprezentaciju,i sulejmanija,pa da vidite jel srbijin napad los!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online