Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 07.11.2011.
20:04
Vestionline, Mondo A

Ćurčić: Želim da osvetlamo obraz Srbije!

V.d. selektora Srbije Radovan Ćurčić izjavio je posle današnjeg okupljanja ''orlova'' u Kući fudbala u Staroj Pazovi, da će igrači koji budu nastupili u Meksiku i Hondurasu, dati sve od sebe da osvetlaju obraz Srbije.

Radovan Ćurčić skrpio tim uprkos velikom broju otkazivanja zbog povreda

''Tokom vikenda, nažalost, stiglo je nekoliko neprijatnih vesti i otkaza zbog povreda. Subotić se teže povredio, očekuje ga duža pauza, a zdravstveni razlozi su sprečili i Fejsu, Tošića, Sulejmanija da se odazovu pozivu. Da nesreća bude još i veća, povrede su doživeli i igrači koje smo planirali kao alternativna rešenja. Posle svega, pozvali smo još trojicu novih igrača, plan je svakako izmenjen, ali ciljevi ostaju isti'', ne gubi optimizam vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić.


On ponavlja i da će ekipi mnogo nedostajati Stanković i Vidić, ali trenutni kormilar "orlova" veruje i u njihove naslednike.

''Mislim da i posle oproštaja Stankovića i Vidića imamo dovoljno iskusnih igrača od kojih očekujemo da sačuvaju harmoniju u ekipi i kult reprezentacije'', zaključio je Ćurčić i otkrio i da će umesto planirana tri, reprezentativci odraditi dva treninga pre odlaska u Meksiko u sredu, gde će još jednom trenirati pred utakmicu.

Umesto povređenih Miralema Sulejmanija iz Ajaksa, Ljubomira Fejse iz Olimpijakosa i Zorana Tošića iz CSKA, pozive su u nedelju dobili Adem Ljajić iz Fiorentine, Nemanja Tomić iz Partizana i Andrija Kaluđerović iz Crvene zvezde.

U saopštenju na sajtu FSS navodi se da je Ćurčić želeo da "dodatno pojača konkurenciju u timu" pozivanjem Dušana Tadića iz Groningena, Dušana Baste iz Udinezea i Miroslava Radovića iz Legije, ali su oni "obavestili nadležne da su povređeni i da ovom prilikom ne mogu da budu prisutni u dresu reprezentacije".

Još jedno novo lice viđeno je danas među "orlovima" - Vladimir Volkov iz Partizana.

"Izvanredan je osećaj upoznati momke iz reprezentacije, među kojima ima velikih imena i perspektivnih igrača. Takođe, dobar je osećaj nositi ovu opremu i možda još nisam svestan da sam deo ove ekipe. Kada je reč o dvoumljenju između Srbije i Crne Gore, moram da kažem da sam sva ta dešavanja od pre nekoliko dana ostavio iza sebe i ovde sam došao čiste glave, skoncentrisan samo na fudbal", izjavio je Volkov.

I mladi napadač Andrija Kaluđerović je bio iznenađen pozivom u nedelju uveče.

"Tako je to u fudbalu, nekad si na dnu, a nekada si gore. Nisam očekivao poziv, stvarno me je iznenadio. Hvala selektoru Radovanu Ćurčiću što nije zaboravio moje igre iz prošle sezone", rekao je centarfor crveno-belih Andrija Kaluđerović.

Jedno staro ime je ponovo u dresu Srbije, golman Partizana Vladimir Stojković ponovo se vratio svom jatu, nakon incidenata koje su mu priredili navijači u Đenovi.

“Drago mi je što sam se vratio u reprezentaciju, ali ovaj povratak ne doživljavam kao svoju pobedu, već kao deo mog posla. Sve loše stvari sam ostavio iza sebe i fokusiran sam samo na fudbal. Na celu ovu tešku situaciju posle ispadanja iz kvalifikacija za EURO 2012 gledam samo kao na mogućnost za novi početak, iako će nam mnogo nedostajati Dejan Stanković i Nemanja Vidić", rekao je Stojković.

Reprezentativci Srbije odmeriće snage u prijateljskim utakmicama sa Meksikom (11. novembar od 20h u Keretaru) i Hondurasom (14. novembar od 19,30 časova u San Pedro Suli).

Spisak reprezentativaca Srbije:


Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Damir Kahriman.
Odbrana: Branislav Ivanović, Pavle Ninkov, Slobodan Rajković, Nenad Tomović, Milan Vilotić, Aleksandar Kolarov, Vladimir Volkov.
Srednji red: Zdravko Kuzmanović, Gojko Kačar, Radoslav Petrović, Miloš Ninković, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Boško Janković, Nemanja Tomić, Adem Ljajić.
Napadači: Nikola Žigić, Dragan Mrđa, Andrija Kaluđerović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.11.2011. 22:24
Ne treba da nam sportisti brane cast i obraz, kao ni pevaci na Eurosongu ili bilo koji drugi zabavljaci . Briga me i za Djokovica i za sve ostale . Poceli smo da podsecamo na robove u Rimu , jer izvozimo lepe robinje ( danasnje manekenke ) i gladijatore ( sportiste ) i jeftinu radnu snagu ( gastarbajtere) a naravno bilo je i obrazovanih robova ( nasa "pamet" koja cim zavrsi fakultet o trosku svih nas smugne iz Srbije ) kao nekada iz Trakije tako danas iz Srbije
Subota 26.11.2011. 17:11
sklonite (pohapsite) mafijase iz fss
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online