Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.11.2011.
15:11
Vestionline A

Ćurčić postavio Žigića za kapitena

Nakon povlačenja Dejana Stankovića iz reprezentacije, kao i njegovog dosadašnjeg zamenika Nemanje Vidića, vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić odredio je novog kapitena Srbije.

Novi kapiten "orlova" - Nikola Žigić

Fudbalski reprezentativci Srbije koji su se od ponedeljka okupili u Staroj Pazovi na kratkotrajnim pripremama pred turneju ističu da će put u Centralnu Ameriku iskoristiti da povrate samopouzdanje, a selektor Radovan Ćurčić opredelio se da za novog kapitena imenuje Nikolu Žigića, napadača Birmingema.


"Kapiten treba da bude neko ko ima najviše utakmica u reprezentaciji, a to je trenutno Nikola Žigić. Njegov zamenik biće Branislav Ivanović i to će biti rešenje dok ne dođe novi selektor", rekao je Ćurčić.

Defaznivac Čelsija Bramnislav Ivanović priznaje da poslednji neuspeh još uvek nije preboljen u redovima "orlova" 

“Još uvek nas tišti neuspeh u kvalifikacijama za EP 2012. Ali, imali smo vremena da analiziramo sebe i svoju igru. Znamo gde smo grešili i nadam se da u sledećem ciklusu nećemo ponavljati greške”, rekao je Ivanović i dodao da turneja neće imati turistički karakter.


“Očekuju nas dve izuzetno teške utakmice koje će nam dati pravu sliku reprezentacije u ovom trenutku. One nam dosta znače, jer bi nam dobar rezultat pomogao da godinu završimo ipak pozitivno”, istakao je defanzivac Čelsija.


Aleksandar Kolarov, uz zadovoljstvo što se ekipi ponovo pridružio golman Vladimir Stojković, ponovo se osvrnuo na neuspeh u prethodnom ciklusu.


“Nije nam bilo lako posle poraza u Mariboru, nisam spavao tri dana. Ipak, ostavili smo to iza sebe, kao i brojne kritike od kojih neke nisu bile dobronamerne. Mi smo kao braća, ostali smo u takvim odnosima i posle neuspeha, i sada moramo da učinimo sve da u novim kvalifikacijama ne razočaramo naciju“, rekao je Kolarov.


Naši reprezentativci u sredu od 10,15 lete za Frankfurt, a zatim nastavljaju za Meksiko siti. Utakmica sa Mekikom igra se u Keretaru 11. novembra u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno tri sata posle ponoći 12. novembra po našem.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 20:40
ne treba kapiten da bude igrač sa najviše utakmica već sa najviše autoriteta i najvišeg zalaganja na mečevima.a to žigić nije sigurno
Utorak 08.11.2011. 20:46
Kolarova za kapitena,em je najbolji u reprezentaciji i kao osoba a ima i autoritet...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online