Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.05.2012.
20:02
Vestionline A

Srbija izgubila od Španije na Mihinom debiju

Fudbalska reprezentacija Srbije u prvom meču sa novim selektorom Sinišom Mihajlovićem izgubila je od svetskog i evropskog šampiona reprezentacije Španije rezultatom 0:2.

Golove za Špance postigli su debitant Adrijan Lopes u 64. i Santi Kazorla u 74. minutu iz sumnjivo dosuđenog penala.

Aktuelni prvaci Evrope i sveta bolje su počeli meč i prvu priliku imali su već u drugom minutu, kada je Alvaro Negredo oduzeo loptu Aleksandru Ignjovskom i šutirao sa 20 metara, ali mu je Damir Kahriman odbranio udarac.

Prvi udarac ka golu Ikera Kasiljasa uputio je Adem Ljajić u sedmom minutu, ali je kapiten Real Madrida lako intervenisao. Odličnu priliku da Špance dovede u prednost imao je Ćabi Alonso, kada je u 27. minutu sa oko 70 metara pokušao da lobuje Kahrimana, ali je lopta otišla preko gola.

Mrežu Španije zatresao je u 37. minutu napadač Osasune Dejan Lekić, ali je gol poništen zbog ofsajda. Španci su u prvom poluvremenu bili bolji, imali veći posed lopte i pokušavali uglavnom udarcima iz daljine, ali nisu uspeli da postignu gol.

Akciju kod vodećeg pogotka Španaca u 64. minutu počeo je debitant Benjat Ečebarija koji je dugom loptom pronašao Hesusa Navasa, a krilni igrač je pretrčao Duška Tošića i u padu centrirao do Lopesa, koji je sa nekoliko metara glavom "ćušnuo" loptu u gol.

Deset minuta kasnije penal za Špance iznudio je Adrijan, koji je pao posle duela sa novim kapitenom reprezentacije Srbije Branislavom Ivanovićem u kome nije bilo kontakta, ali je arbitar Siril Cimerman svirao jedanaesterac pošto je procenio da je štoper "orlova" sapleo Španca.

Utakmici u Sent Galenu prisustvovalo je 17.000 gledala, a meč je na kratko bio prekinut posle drugog gola Španije, pošto su navijači ubacili nekoliko baklji.

Siniša Mihajlović je tako porazom debitovao kao selektor Srbije, ali posle meča je izjavio da je zadovoljan viđenim. 

"Prva nam je bila utakmica, i za mene ima mnogo nepoznanica. Igralo smo protiv svetskih i evropskih prvaka i nije nam bilo lako. Mislim da su momci odigrali dobro i pokazali mnogo pozitivnih stvari, ali bilo je i negativnih. Dali su sve od sebe koliko su mogli u ovom momentu. Imali smo šansi, a prvi put smo igrali sa tri igrača pozadi i dve nesmotrenosti su presudile meč. Bolje da sad pravimo geške, kako bi znali šta treba da radimo i ispravimo. Uglavom mnogo je bolje nego što sam se nadao i mislim da ćemo spremni dočekati kvalifikacije za Mundijal u Brazilu", rekao je Siniša Mihajlović posle meča, a potom prokomentarisao i atmosferu na tribinama:

"Atmfosfera je bila stvarno dobra, ali uvek se ponavlja problem sa petardama i bakljama, što nas dovodi u opasnost da nas opet kazne", dodao je novi selektor.

Srbija sledeći prijateljski meč igra 31. maja protiv Francuske u Remsu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online