Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.05.2012.
12:52
Vestionline, Alo A

Miha: Važna je čista savest posle meča

Fudbaleri Srbije u četvrtak od 21 sat igraju drugu prijateljsku utakmicu u Remsu protiv Francuske, a o okršaju sa Španijom (0:2), u kojem je Miha stigao do 100. utakmice u trenerskoj karijeri, novi selektor "orlova“ izrazio je zadovoljstvo s onim što je video na terenu.

Tek upoznava igrače - Siniša Mihajlović

"Mnogo je bolje od onog što sam očekivao, uzimajući u obzir da radimo tek pet dana, da ima mnogo novih, mladih igrača, da je promenjen sistem igre. Napravili smo neke greške, ali dobro je što su one individualne i kao takve lakše se otklanjaju, nego da je reč o greškama čitave ekipe ili dela ekipe. Teško je da se igra protiv Španaca. Svaka selekcija na svetu ući će u problem protiv "crvene furije“. Analiza je pokazala da smo grešili kod prvog pasa kad osvojimo loptu, treba da popravimo držanje lopte, da imamo rešenje da izađemo iz presinga. Želim da upoznam igrače, pa pričam s njima od početka priprema "jedan na jedan“ sa svima...", raportirao je novi selektor "orlova" posle poraza od Španije 0:2.

Mihajlović je dodao da je svakom pojedinačno naglasio da ne sme izostati maksimalan pristup igri i zalaganje.

"Svaki igrač mora da ima čistu savest posle utakmice. Da ne ostane ono "mogao sam više, nisam dao...“. Imamo igrače koji nisu igrali standardno u klubovima, zbog toga smo i pali posle 60 minuta, jer nisu mogli da izdrže ritam. Na kraju, svi ćemo se truditi da popravimo naš imidž u Evropi. Navijanje je bilo sjajno dok nisu počeli da bacaju petarde i dimne bombe. To može da donese štetu svima, a svi smo na istom zadatku - želimo da se plasiramo u Brazil", zaključio je Mihajlović.

Dušan Basta, prvotimac Udinezea, ocenio je da je ekipa krenula u sudar s "furijom“ s previše respekta.

"To je i opravdano imajući u vidu kvalitet i renome protivnika. Selekcija Španije igrala je bez nekoliko standardnih igrača, ali kod njih se, očigledno, nikad ne menja stil igre. Na momente nije loše izgledalo, ipak posle dve greške, primili smo dva gola. U pojedinim momentima španski tim je igrao i sa četiri napadača, pa nismo mogli da uradimo sve što je selektor tražio jer su nas primorali da se više branimo", objasnio je Basta.


Mladi Filip Đuričić nije krio da je bio oduševljen protivnikom.

"Delovali su fascinantno. Voleo bih jednog dana bar da pokušam da igram kao što su oni odigrali protiv nas. Najjači utisak mi je samopouzdanje kojim zrače. Na svakom delu terena potpuno su sigurni u to što rade, kontrolišu igru. Jasno je zašto imaju takve rezultate. Bio sam najmlađi na terenu, a osećao sam se pomalo nemoćnim da nešto konkretno promenim na terenu i znam da to treba da se promeni kad počnu kvalifikacije", zaključio je Đuričić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 16:44
Sve je ok. Samo skloni onog Duska Tosica!! Kakve je on sanse zasluzijo!!??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online