Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Utorak 29.05.2012.
14:51
Vestionline, RTS A

Ljajićev otac: Ne vodite politiku preko mog sina

Sahmir Lajić, otac Adema Ljajića koji je odstranjen iz reprezentacije Srbije jer nije pevao himnu, rekao je da se izvinjava svima koji su se zbog toga našli uvređeni i dodao da ne želi da se preko leđa njegovog sina vode politička prepucavanja.

Nije znao reči himne - Adem Ljajić

"Želeo bih da upoznam sve ljude o detaljima koji su prethodili ovom činu. Pola sata pred sastanak za utakmicu sa Španijom, Adem me je uobičajeno pozvao da bi me pitao šta da radi u vezi pevanja himne. Pitao sam ga: 'Sine, je l' znaš da je pevaš?', na šta je on odgovorio da je problem što ne zna reči. Rekao sam mu: 'Ako ne znaš reči, pokušaj da se nekako izvučeš iz te situacije, dok ne naučiš. Sagni glavu da se ne vidi da li pevaš.' Rezultat svega ovoga vam je poznat", rekao je Sahmir Ljajić u izjavi "Tanjugu".

Ademov otac je iskoristio priliku da se izvini svima koji su se zbog toga našli uvređeni i zamolio sve roditelje, uključujući i selektora Mihajlovića, da ga shvate.

"Želeo bih ovom prilikom da izvinim svima onima koji su se našli uvređeni činom mog sina Adema i da me shvate kao roditelja. Time bih želeo da zamolim sve roditelje, pa i Sinišu Mihajlovića, a kome sam neizmerno zahvalan za sve što je učinio kao trener za mog sina. Adem od svoje desete godine igra za reprezentaciju Srbije. Odbio je ponude mnogih reprezentacija i patriotizam je time sigurno pokazao", kazao je Sahmir Ljajić.

Otac srpskog reprezentativca kaže da je Adem zatečen zbog pevanja himne, jer od prvog selektora koji ga je selektirao sa 10 godina, Lajoša Kokaija, pa do zadnjeg Vladimira Petrovića, niko nije insistirao od njega da mora da peva himnu.

"Zahvalan sam svima koji su ga podržali kod incidenta sa trenerom Fiorentine Delijom Rosijom i molim sve te iste da shvate njega i celu porodicu i situaciju u kojoj mi u Novom Pazaru živimo. Opšte je poznato da su pojedini ljudi sa obe strane ovo jedva dočekali i ne želim da se preko leđa mog sina prepucavaju političke teme. Moj sin ima 20 godina i želja mu je samo da igra fudbal", zaključio je Sahmir Ljajić.

Adem Ljajić je odstranjen iz reprezentacije Srbije, jer je, kako se navodi u saopštenju FSS-a, prekršio Sporazum o ponašanju koji je, kao i svi ostali fudbaleri, potpisao po dolasku Siniše Mihajlovića na klupu reprezentacije.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.05.2012. 15:12
A taj isti Sinisa Mihajlovic u njegovo vreme ne da je nije pevao nego su zvizdali kada je intonirana himna. Tacno je da je u to vreme bila jos uvek stara himna "Hej Sloveni..." ( pa ni toj himni nije nista falilo-ipak smo mi i Sloveni Ili ???) Smatram da je bolje i ne pevati , a narocito ako decko nezna reci nego zvizdati vlastiti ( pa kakva god bila) ...bilo je to veoma neprijatno za gledati. Svet se pitao kakav je to narod koji zvizdi vlastitoj himni.. Paradoksalno zar ne ??? Sinisi Mihajlovicu zelim svaku srecu naravno, ali bi se trebao bozabaviti vise tehnickim stvarim nego ovim...
Utorak 29.05.2012. 16:17
Znači zaključak je da taj fudbaler je nesposoban da nauči pesmicu ? A kako u vrtiću deca od 4 godine su sposobna za to?
Utorak 29.05.2012. 15:37
Govedo jedno bezobrazno! Marš iz reprezentacije ZAUVJEK!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online