Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Utorak 19.06.2012.
12:01
Kurir A

Hrvati: Zaklaćemo ti dete, Srbine!

Desetak hrvatskih huligana obučenih u kockaste dresove pretukli su Srbina Mi­o­dra­ga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina V. J. na ulicama Beča samo zato što je mališan nosio dres Crvene zvezde!

Pijani navijači demonstrirali su svoju "hrabrost“ i "junaštvo“ udaranjem dečaka i premlaćivanjem njegovog oca uz pretnje da će ih obojicu zaklati ukoliko slučaj prijave policiji.

"U nedelju uveče doživeo sam šok jer su mi hrvatski navijači mučili sina nasred ulice. U blizini hotela 'Franc' napali su nas pijani hrvatski navijači jer je moj sin, koji ima samo devet godina, nosio dres Crvene zvezde. Jedan od njih je vikao: "Vidi ga, mali ‘cigan’“ i počeo da skida dres detetu, koje je zaplakalo", priča za Kurir pretučeni Jovanović, koji živi u Beču.

U isto vreme dok su maltretirali dečaka, ostali hrvatski huligani tukli su oca.

"Prvo sam dobio udarac otpozadi, a kad sam pao, jedan od njih me je šutnuo u glavu. Sve vreme sam čuo sina kako plače... Skinuli su ga, a onda sam video kako ga udara jedan dečak koji je imao 12, 13 godina. Dozivao sam policiju, a oni su mi vikali: "Četniče, zaklaćemo te“. Tada su bacili Zvezdin dres i njih šestorica su mokrili po njemu. Bili su tu i jedna devojka i taj dečak koji je tukao mog sina".

Nesrećni Srbin nije svestan koliko je trajalo maltretiranje.


"Meni je to sve izgledalo kao večnost. Kad su završili torturu, nisu nam dozvolili da odemo, već su nastavili da nas vređaju. Dok sam ležao, prišla mi je ta devojka i rekla mi da će mi oteti sina, dok mi je najglasniji od njih rekao da će mi zaklati dete ako odem u policiju. Sin je počeo da se guši od plača, i tek tad su otrčali ka hotelu", ispričao je Jovanović.

Živote im spasli Srbin i trojica turista

 

Dok su otac i sin krvavi ležali na ulici, a napadači se već udaljili s mesta zločina, prišao im je jedan visoki momak koji je govorio srpski jezik.

 

"Pitao me je: 'Ćale, šta se desilo?' Za njim su došla još trojica koja su pričala engleski. Uplašio sam se u prvi mah, ali sam mu rekao šta se desilo. U momentu su otrčali na parking hotela, čula se dreka i lupanje stakla. Otišao sam kući, pa u policiju, gde sam video te naše momke kako drže dres mog sina. Kad je taj visoki hteo da mi da Zvezdin dres, policajac ga je odgurnuo. Dao sam izjavu, ali i dalje strahujem za svoju porodicu", istakao je napadnuti Srbin Jovanović.

Utorak 19.06.2012. 12:09
Lepo reče Platini.... bagra...
Utorak 19.06.2012. 12:49
Zivio Ratko Mladic!
Utorak 19.06.2012. 12:48
Njih 10 "heroja" pretuklo oca sa detetom? A posle toga ih nahvatao čovek sa 3 drugara i oplavio? Glumili da su "dečki" a ispostavilo se devojčice !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online